arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat moet je toch met al die gratis emoties?

Ieder persoon heeft 5 zintuigen, namelijk ogen – oren – neus – huid – tong. Je hebben er nog één meer en dat zijn je  emoties.

Jouw emoties vertellen jou of je de goede kant op gaat of niet. Of jij je leven de goede positieve kant op stuurt naar het geluk en vrijheid, of de negatieve kant op naar pijn – angst – depressie, etc.

Mensen hebben het wel eens over de hemel en de hel. Pijn, depressie, angst, wanhoop zijn uitersten van negatieve emoties en zijn jouw hel op aarde. Wanneer jij op het emotioneel niveau bent van vrijheid, dankbaarheid, geluk ervaar jij jouw hemel hier op aarde.

Het doel van je emoties is om jou feedback te geven over de vibratie of intentie van jouw gedachten.

Het geeft feedback over jouw gedachten en waar jij nu staat in jouw leven. Ik heb het wel eens over “met de stroom mee gaan.” Dit gaat volledig automatisch als we met een bootje op de rivier zitten. Tegen de stroom in kost heel veel energie.

Als je in jouw leven met de stroom mee gaat pak je telkens de beste gedachte die op dat moment voor jou binnen handbereik ligt. Je gaat met de stroom mee want je komt weer een stapje dichter bij datgene dat jij werkelijk bent. Ga je met de stroom mee voel je je een beetje beter, ga je tegen de stroom in pak je een gedachte die jou nog iets slechter laat voelen.

We kennen allemaal de “Wet van de Aantrekkingskracht” waardoor het niet mogelijk is om in één keer van “depressie” naar het “volledig gelukkig zijn met onszelf” kunnen gaan. Dat gat ertussen is te groot om in één keer te overbruggen. Door het één kun je het ander niet zien.

Als je onder aan de trap staat kun je niet in één keer naar de eerste verdieping stappen. Deze afstand is te groot. Je kan wel 1, 2 of 3 treden tegelijk pakken. Deze aantal treden zitten op dat moment binnen jouw bereik en is het beste wat jij op dat moment kunt doen om naar de eerste verdieping te gaan. Na deze stap kun je de volgende stap nemen.

Dit is wat ik je als tip wil geven om te doen. Hieronder heb ik een lijstje van emoties in volgorde opgeschreven zodat jij voor jezelf kunt zien welke emotie je ervaart en welke emotie je nu kunt pakken om een stapje dichter in één lijn met jezelf te komen staan en weer een trede dichter bij jouw doel.

Des te beter jij je voelt des te meer jij in één lijn staat met wat je wilt. Vraag jezelf eens af: “Hoe sta ik in lijn met mezelf? Ben ik wel echt zo aardig voor mezelf?” Vaak valt het een beetje tegen.

Dit is een lijstje uit het boek “Ask and it is Given” van Esther Hicks. Schrijf het eens op een stukje papier, stop het in je broekzak en kijk er af en toe eens op als je duidelijk merkt dat je bijvoorbeeld boos of geïrriteerd raakt. Kijk eens waar je staat op de ladder. Hoe aardig je eigenlijk echt bent voor jezelf.

1. Vreugde / Kennis / Vrijheid / Waardering / Liefde
2. Passie
3. Enthousiasme / Gretigheid
4. Positieve verwachtingen / Geloof
5. Optimistisch
6. Hoopvol
7. Tevreden
8. Verveling
9. Pessimisme
10. Frustratie / Irritatie / Ongeduldig
11. Overweldigd
12. Teleurgesteld
13. Twijfel
14. Zorgen
15. Schuldgevoel
16. Ontmoedigd
17. Woede
18. Wraak
19. Haat
20. Jaloers
21. Onzeker / Schuldig / Niet waardig
22. Angst / Rouw / Depressief / Onmacht / Wanhoop

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?