arrow_drop_up arrow_drop_down

Waarvoor gebruik jij jou denkvermogen?

Je hebt het denkvermogen waarmee je creëert. Daar is het voor. Nu heb jij jezelf verankerd aan duizenden en duizenden  gedachtes die nu dagelijks door jou worden getriggerd. Die neem je overal en altijd met je mee.

Dan kan het dus heel moeilijk zijn om bewust iets te creëren. Want stel nu dat wat jij bewust zegt te willen compleet wordt tegengewerkt door al die onbewuste overtuigingen die je door de jaren heen voor jezelf hebt opgeslagen.

Die kijk neem jij mee in wat je doet en hoe je het doet. Die kijk is niet ten opzichte van alles hetzelfde. Zelfs als je niets om je lichaam geeft en zelfs verwaarloost wil dat niet zeggen dat je dat met andere facetten van je leven ook doet.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een heel ondernemende vader en moeder had, waren altijd bezig. Je hebt nooit anders gezien en is voor jou de normaalste zaak van de wereld. Je ziet overal mogelijkheden, en problemen zijn er om opgelost te worden. Je hebt hier ook totaal geen weerstand tegen.

Iemand anders komt ook uit een gezin waar de vader heel ondernemend is maar waar het nooit echt lukte, was altijd 12 ambachten 13 ongelukken. Was vaak eventjes financieel goed en daarna weer geldzorgen voor een langere tijd. Jij hebt dit altijd aangezien en het enige wat jij wilt is een baan, vaste tijden en wekelijks een bedrag op je bankrekening gestort waarmee jij alles netjes kunt betalen en 1 keer per jaar op vakantie kunt.

De eerste persoon is heel vrij ten opzichte van ondernemen maar heeft misschien weer op een ander vlak veel onbewuste weerstand opgeslagen. Ik kom echt uit een arbeidersgezin/familie. Niet zeuren gewoon aanpakken, geen gekke dingen doen, netjes je werk doen, hard werken en dan is het goed.

Dus daar zag ik geld in. Ik wilde een oud huis kopen, helemaal opknappen in de avonduren en als het dan klaar was woonden we in een mooi huis, niet te duur en als het een beetje meezit begonnen we gelijk met overwaarde. Wat kwam er op mijn pad? Een huis dat aan al die eisen voldeed en die we voor een mooie prijs konden kopen.

Ik vond het toen helemaal geweldig. Was lekker m’n eigen ding aan het doen in m’n eigen omgeving en de financiele middelen waren in orde. Kon allemaal makkelijk betaald worden elke maand. Had een spaarpot en een bouwdepot dus er was geen vuiltje aan de lucht. Ik kon m’n gang gaan en er was eigenlijk vrij weinig of geen weerstand om het niet te doen.

Maar er was wel heel veel weerstand ten opzichte van anderen dingen in m’n leven die mij gigantisch in de weg zaten. Dat zag ik op dat moment zo niet maar daarmee zorgde ik er wel voor dat ik het uiteindelijk zo ontzettend moeilijk voor mezelf maakte, maar bleef uitstellen en alles als een kaartenhuis in elkaar donderde.

Het denkvermogen – Het onbewuste strookte totaal niet met het bewuste

Ik botste ontzettend met mezelf maar ik zag niet dat het probleem bij mij lag en dat ik daar heel eenvoudig wat aan kon doen door eens gewoon los te laten. Met die angst, die onzekerheid, maakte ik het voor mezelf nog moeilijker en door die onzekerheid durfde ik nog minder naar mezelf te kijken.

Maak het jezelf niet zo moeilijk, dat is totaal niet nodig en verdien je ook niet.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?