arrow_drop_up arrow_drop_down

Waarom wil je iets?

Je wilt iets zodat jij je prettiger gaat voelen dan je nu doet. Waarom denk je er dan telkens aan als je het nog niet hebt? Omdat jij je nog niet zo goed zegt te voelen.

Waarom denk je er niet meer aan als je het wel hebt? Omdat het fysiek daar is.Met datgene waar jij jezelf eerst alleen mentaal prettiger kon laten voelen is nu fysiek hier dus hoef je er niet meer aan te denken.

Dan is de grote vraag waarom jij je nu minder laat voelen dan je kunt? Waarom je iets moet hebben om een positiever gevoel te triggeren? Je zegt tegen jezelf iets te missen waardoor jij je niet zo lekker kunt voelen.

Je denkt iets te missen. ‘Pas als datgene er is kan ik me beter voelen dan nu!’

Dan komt toch weer het geijkte verhaal van laat het eens los. Welke overtuigingen zitten er achter? Welke overtuigingen zitten daar achter waardoor jij jezelf toestemming geeft, of rechtvaardigt voor jezelf, om jezelf minder te laten voelen dan nodig is?

Je hebt niet iets nodig, of een doel nodig, om jezelf beter te laten voelen. Het is prima om ze te hebben. Maar je houdt jezelf toch wel erg gevangen als je het denkt nodig te hebben.

Kijk eens gewoon naar ‘waarom jij jezelf niet zo goed laat voelen’, laat dat los en creëer daarna nog zoveel je wilt.

Het hoeft niet want je kunt natuurlijk ook creëren met het gevoel het nodig te hebben. Misschien is die drang alleen maar sterker want jij hangt heel je identiteit eraan op.

Als dat het geval is komt direct ook de angst bovendrijven. Je hebt het nodig dus wil je het niet verliezen want dan voel jij je weer minder en dat wil je niet.

Je bent best wel gemeen tegen jezelf en dat verdien je niet.

Als je dat zelf doorhebt door het uit te testen zie je het voor jezelf.

Dan is het nog niet één, twee, drie opgelost maar verandert je leven compleet omdat je hele insteek verandert. Je bent niet langer slachtoffer. Je ziet dat je het slachtoffer van jezelf bent geworden en dat houdt op dat moment op te bestaan.

Dan kom je in de knoop met je eigen overtuigingen. Je bent ergens en dat triggert een bepaald gevoel dat niet meer rijmt met jouw ontdekking, dat jij jezelf zo niet hoeft te voelen en dus vraag jij jezelf “Waarom voel ik me zo?” Komt er een overtuiging naar boven drijven die jij dan los wilt laten want je laat jezelf daarmee voelen zoals je niet wilt.

Super simpel en de hele dag geheel gratis en moeiteloos op elk moment toepasbaar.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?