arrow_drop_up arrow_drop_down

Voor de voet weg loslaten

Ik hoorde laatst Frank Kern dit verhaal vertellen en wil dit verhaal graag met je delen.

Stel jezelf eens even het volgende voor. Je bent aan het werk en je telefoon gaat over, je neemt op, je herkent de stem van deze persoon niet als deze mysterieuze persoon tegen je zegt:

“Weet je, ik weet dat je deze baan niet leuk vindt dus ik ga je vertellen wat ik voor je gedaan heb. Jij kunt je baan opzeggen. Ik ben je voor geweest en heb al je rekeningen betaald. Dus neem lekker ontslag, ga naar huis, en focus op het leven zoals je altijd wilde, waar je van droomde.”

voor de voet weg loslatenVoordat je de mogelijkheid hebt om iets te zeggen of deze persoon te bedanken, hangt deze mysterieuze persoon op. Je gaat naar huis en je denkt hoe geweldig dit is. Je doet allemaal leuke dingen, al die dingen waarvan je altijd zei dat je ze wilde gaan doen. Je denkt bij jezelf hoe geweldig het nu is.

Op een dag ben je onderweg in je auto ergens heen en je telefoon gaat weer over. Je neemt op zegt hallo en je hoort de stem weer van de mysterieuze persoon als hij tegen je zegt:

“Ik weet dat je al een tijd een andere auto wilt en ik denk dat je die auto maar moet gaan halen. Het heeft geen enkele zin om een auto te hebben waar je geen plezier aan beleeft als je erin rijdt. Ik heb het allemaal voor je geregeld, de auto die je graag wilt staat voor je klaar.

Je denkt weer dat dit niet waar kan zijn. Voordat je weer de kans hebt om deze persoon te bedanken heeft de mysterieuze persoon al weer opgehangen. Je draait om, rijdt naar huis en daar recht voor je huis staat de mooie hagelnieuwe auto die je al een tijd graag wilde.

Dus jij begint helemaal te glunderen en je denkt bij jezelf:

Die mysterieuze persoon is de gaafste persoon ooit, punt. Je hebt nu die geweldig mooie nieuwe auto en je rekeningen worden betaald, zodat jij je rot baan op hebt kunnen zeggen. Dit is zo ontzettend gaaf.

Je stapt in je splinternieuwe droomauto rijdt weg van je huis en aan het einde van de straat kom je langs dat oh zo gave huis dat je dagelijks loopt te bewonderen, waar je elke dag langsrijdt en nu langsrijdt in je splinternieuwe auto. Na een rondje gereden te hebben in je nieuwe auto kom je weer thuis en met een lekker biertje erbij ga je in de tuin zitten en nog even nabuzzen van wat je allemaal overkomen is in de afgelopen dagen.

Even later loop jij je huis binnen, je kijkt een beetje tv en opnieuw gaat je telefoon over. Opnieuw de ondertussen herkenbare stem van de mysterieuze persoon aan de andere kant van de lijn. Hij zegt: “Weet je wat, je hebt helemaal gelijk. Dat huis is echt een gaaf huis en ik denk dat jij en je gezin het beste verdienen. Je kunt alles hebben in het leven wat je maar wilt dus ik heb het huis voor je gekocht.

En jij hebt zoiets van “serieus, echt waar?” Ja natuurlijk zegt de mysterieuze persoon. Het huis is van jullie. Het enige wat je hoeft te doen is naar het huis te gaan en onder de deurmat ligt de sleutel en de eigendomspapieren waarop staat dat jij de eigenaar van het huis bent.

Jij bent van Oke en …  voordat je nog iets kunt zeggen hangt de mysterieuze persoon al weer op. Dus over een periode van een week heeft iemand die een compleet mysterie voor jou is, jij en je gezin een heel nieuw leven gegeven.

Niet langer de baan waar je totaal geen zin in had of van kon genieten. De mogelijkheid om te leven zoals je wilde leven. Een nieuwe auto en het huis dat waar je al jaren dagelijks langs kwam en graag wilde.

Je zit dit nu te lezen en denkt: Ja een leuk verhaal over de grote onbekende mysterieuze persoon. Maar wat als ik je nu zou zeggen dat die mysterieuze persoon echt wel bestaat. Wat veel personen zich niet realiseren is dat iemands gedachte hun persoonlijke mysterieuze vreemde is in hun leven, zo dus ook bij jou.

voor de voet weg loslatenAls je dat kunt accepteren of tijdelijk zou willen aannemen dat jij die mysterieuze persoon in jouw leven bent, kun je het voor jezelf gaan uittesten.

Kun je voor jezelf de uitdaging aangaan om te kijken of het ook zo is. Hoeveel beter jij je voelt, hoeveel meer rust er op de achtergrond aanwezig is als jij dagelijks voor de voet weg los gaat laten, een maand lang. Zodat je al die dingen los gaat laten die er nu voor zorgen dat die mysterieuze persoon in jouw leven je de dingen geeft die je niet wilt. Zodat je meer en meer in een lijn komt te staan met wat je wel wilt.

Dan zul je zien dat het leven echt niet zo moeilijk is als dat jij jezelf nu nog vaak wijs maakt, het is echt ook allemaal niet zo’n hocus pocus hoor. Dat wilt niet zeggen dat je leven nu in een keer helemaal geweldig is maar wel dat het al beter is want de macht over jouw leven ligt bij jou.

Jij bent op zoek naar een oplossing omdat je een beter leven wilt voor jezelf en die heb je nu gevonden.

Iedereen die bekend is of die je kent met gave levensstijl, gaaf huis, mooie auto. De personen die zijn zoals jij wilt zijn, die durven te zeggen wat ze willen. Personen die doen wat jij eigenlijk graag wilt doen, op de manier waarvan je alleen maar kunt dromen. Zij zijn niet veel anders dan jij. Zij staan meer in één lijn met wat ze willen en hebben. Daarom hebben zij het en wil jij het hebben. Het enige wat er tussen in staat bij jou is een gedachte – een idee.

Het gaat dus niet alleen om positief te denken aan wat je wilt.

Er zijn namelijk nog zoveel andere verwante gedachte die je hebt om al die stappen van A naar B te kunnen zetten. Hoe sta je tegenover die stappen? Daar kom je vanzelf gaandeweg achter door een doel te hebben en dan de stap te nemen die er zo voorhanden ligt om te nemen. Dat er een stemmetje in je hoofd zegt: “Dit kan ik gewoon!” Niet uit overtuiging maar omdat je het weet.

Ervaar je weerstand om deze stap te zetten, of om op de juiste manier te zetten, of weet je niet hoe je deze moet zetten, laat dat eens los. Groei vanzelf meer en meer naar je doel toe, dan wordt je er steeds meer één mee en komt je doel steeds dichterbij.

Daar groei je heen. Je staat niet in een keer aan of in een keer uit zoals bij een lamp. Je bent als je boos bent niet twee seconden later mega positief. Of als je ontzettend positief bent komt die boosheid ook niet in een keer vanuit het niets uit de lucht vallen.

Ja zeggen sommigen. Ik kan je verhalen vertellen…

Dus als je die onbewuste verlangens en ideeën voor de voet weg loslaat kun je steeds makkelijker bewust creëren wat je echt wilt. Dan hoef je niet meer te hopen op een telefoontje van een mysterieus persoon of dat je een keer geluk hebt in de loterij.

En dit gaat zo in jouw leven, mijn leven, en ieder zijn leven.

Een heel leven lang. Jouw leven staat in direct verband met de gedachten die je bewust maar hoofdzakelijk onbewust hebt. Al die onbewuste ideeën die je hebt opgeslagen en op de automatische piloot de hele dag als reactie naar voren komen op al die prikkels die binnenkomen via de zintuigen.

Jouw leven staat in één lijn met de gedachten die je bewust en onbewust denkt. Daar zit het grote euvel. Al die onbewuste gedachten die door je hoofd heen gieren en waarmee jij ervoor zorgt dat je heel partijdig en gekleurd tegen dingen aankijkt. Op een manier dat je niet eens in de gaten hebt dat het je meer tegenhoudt als vooruithelpt (ook al heb je dat idee wel).

Om dus blijvend je leven steeds naar een hoger, natuurlijker plan te tillen, moet je weten waarom je bent afgezakt zonder het zelf in de gaten te hebben. Je bent echt afgezakt want jij, in je natuurlijke staat, bent geheel vrij en in staat bewust het leven te creëren dat je wilt.

Als je dagelijks voor jezelf bezig zou zijn om die onbewuste gedachten bewust te maken en voor de voet weg los te laten, zal jij zien hoeveel bagger je nog opgeslagen hebt.

Al die gedachten die jij voor jezelf hebt opgeslagen kun je omschrijven als jouw ego. Alles waar jij jouw individualiteit aan koppelt.

Hoeveel meerwaarde geeft dit ego je echt?

Hoeveel waarde geeft het jouw leven om meer en meer jezelf te kunnen zijn, lekkerder in je vel te zitten, makkelijker je doelen te bereiken en het verleden meer en meer kunt accepteren? Want dat is alles wat je nu nog niet doet. Daarom houd je het vast en maak je het moeilijker voor jezelf als nodig is. Daarom ben je dit aan het lezen, je weet diep van binnen dat dit niet hoeft, dat er dingen opgelost kunnen worden.

Om zo uiteindelijk jouw leven de waarde te geven die je verdient en wat ook gewoon voor iedereen is weggelegd. In de basis ben je vrij. Je bent inmiddels veel verder van die basis verwijderd als nodig is.

Misschien heb je wel totaal niet in de gaten hoe positief, positief eigenlijk is. Hoever het balletje kan rollen.

Al die overtuigingen die jij onbewust hebt opgeslagen waar je totaal niet bij stilstaat dat jij jezelf hiermee tegenhoudt is datgene waar jij jezelf nu tekort mee doet en hoopt dat iemand jou op gaat bellen en zegt dat het voor je geregeld is en dat je er geen last meer van hebt.

Je mag best wat aardiger zijn voor jezelf en zodoende ook in staat zijn om makkelijker datgene aan te trekken waar je bewust echt naar verlangt maar waar je nu onbewust enorm door wordt tegengehouden.

Dat kan ik niet voor je doen. Jij moet het willen!

Wat we eigenlijk allemaal willen is gelukkig zijn, dat is het hele verhaal in alles wat je doet. Wat je ook wilt bereiken, welke kant je nu ook zegt heen te willen. Je wilt je daardoor beter voelen als ervoor. En dat is alles, dat is zo eenvoudig en het ongecompliceerde waar je altijd naar op zoek bent.

willen loslatenAls je dat begrijpt kun je dus jezelf helpen. Want jij bent degene die jou laat voelen. Laat eens voor de voet weg los datgene waarmee jij jezelf minder laat voelen.

Want wat je ook doet, waar je ook naar toe aan het werken bent, dat gevoel is er wel en reeds aanwezig in jou. Iets moet er nu voor zorgen dat dat negatieve gevoel, van iets niet hebben, wegvalt zodat je dat positieve gevoel weer kunt ervaren.

Zo ben je wel heel erg afhankelijk. Als je begrijpt waar je iegenlijk indirect naar op zoek bent kun je daar vanaf stappen en direct de stappen nemen om dat gevoel steeds prominenter en constanter dagelijks te ervaren door – precies, daar gaan we weer – dagelijks voor de voet weg los te laten.

Heb je nog nooit bewust voor de voet weg los gelaten dan zal je misschien sceptisch zijn. Dat kan ik niet voor je oplossen. Het enigste wat ik kan doen is alles heel eenvoudig te laten, zoals het leven ook eigenlijk is. Maak het niet moeilijker als het is. Maak het tastbaar.

Zo is het geen ver van mijn bed show meer. Zo is het voor jou direct aantoonbaar door datgene voor jezelf te doen dat blijvend werkt.

Je kent me misschien niet en dan kan ik heel veel moeite doen om mij te gaan vertrouwen maar belangrijker is het dat je steeds meer op jezelf gaat vertrouwen, niet op mij.

Want de enigste reden dat jij dit leest is om ervoor te zorgen dat je met een stap of vele stappen beter in je vel komt te zitten en steeds meer van het leven kunt genieten, in welke vorm dan ook.

Dan is het beste wat ik voor jou kan doen is jou zelf laten ervaren. Is nu alles in een keer weer helemaal tiptop in jouw leven? Ja alleen zie je het waarschijnlijk nog niet, want er zit nog zoveel andere onbewuste weerstand in jou verankerd.

Maar elke keer dat je voor de voet weg loslaat, kom je stappen dichterbij jezelf, het leven en datgene wat je graag wilt. Dit was gisteren toepasbaar, vandaag, morgen, en is over vijf jaar nog steeds mega relevant voor jou. Heel je leven lang ligt een gedachte als basis ten grondslag aan jouw realiteit. De Engelse zeggen zo mooi:

‘Thoughts bring matter into motion’

Dus is er twijfel, angst, afgunst, woede in het achterhoofd? Dit is dus wat je in beweging zet voor jezelf en hoe jij de wereld beziet. Het is in jou aanwezig. Haal je zo’n spanningslaagje weg houd je minder spanning over en minder spanning is prettiger voor jou. Minder spanning geeft positievere resultaten.

Dat stemmetje bijvoorbeeld in het achterhoofd met twijfel over jezelf als individu ten opzichte van datgene dat je wilt doen, wilt hebben, bij wie je wilt zijn, hoe je je leven eruit wilt laten zien.

Dat stemmetje dat zegt dat je het niet kunt doen, niet gaat lukken of voor elkaar krijgt. Dat stemmetje dat het niet voor jou is weggelegd, dat je niet goed genoeg bent. Twijfel is normaal hoor je vaak, voor hun wel ja.

Dan is het fijn als iemand je daarbij de juiste weg kan wijzen zodat dat stemmetje steeds minder prominent aanwezig is en de overhand neemt zodat je niet ziet wat te doen, zodat je ziet wat te doen maar niet zo kunt uitvoeren zoals je voor ogen hebt.

Zodat jij aan jezelf kunt bewijzen dat ‘JA ik kan dit wel, dit is allemaal wel mogelijk voor me!’

In welke omstandigheden je ook zit, door dagelijks te kijken naar datgene dat jou die dag een minder prettig gevoel gaf en daar eens een paar minuten mee aan de slag te gaan om dat los te laten, kom je steeds meer in een lijn te staan met jezelf en alles om je heen.

Zodat jij ervaart wat ik hier vertel en ziet dat OOK JIJ dit kan doen. Dat OOK jij je leven de vorm kunt geven die je graag wilt. Dat jij de positieve resultaten in jouw leven in een stroomversnelling kunt brengen.

Dat als je dit stelselmatig blijft doen je steeds succesvoller zult zijn in het leven en dus ook het bereiken van je doelen.

Jij kunt dit absoluut doen. Je kunt je dromen absoluut bereiken. Daar hoef je geen gekke dingen voor te doen. Geen leuke dingen voor te laten. Niet te wachten tot jij wordt opgebeld door een mysterieus persoon.

Aan het einde van de dag help jij jezelf door gewoon stelselmatig voor de voet weg los te laten. Door de resultaten laat je automatisch nog meer los en ga je het nog meer doen.

Leer het jezelf aan om bewust los te laten. Zodat je het keer op keer blijft gebruiken voor jezelf. Dat je weet dat het werkt, dat je er misschien niet de hele dag mee bezig bent, maar dat jij jezelf iets aanleert en eraan werkt en je er baat bij hebt een heel leven lang wanneer jij het wilt.

Het is als de persoon die honger heeft en een vis vraagt aan de visser. De visser zegt:  ‘Weet je wat, ik ga je zoveel vis geven als je wilt, je hele leven lang. Ga maar mee ik leer jou vissen en je zult nooit meer honger hebben.’ De man leert vissen en weet wat hij kan doen om nooit meer honger te hebben. Dat geeft hem absolute vrijheid.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?