Loslaat uitdaging: Stille liefde - Bjorn Brands
arrow_drop_up arrow_drop_down

Stille Liefde

Kijk elke dag één persoon recht in de ogen en laat die persoon weten dat je hem/haar accepteert voor wie of wat die is – zonder het letterlijk hardop te zeggen. Begin eerst met jezelf door voor een spiegel te gaan staan en jezelf recht in de ogen aan te kijken.

Wanneer je iemand (of jezelf) recht in de ogen kijkt, adem dan rustig in door je neus, voel je buik uitzetten en adem daarna langzaam en relaxed uit door je mond. Kijk de persoon recht in de ogen en voel het moment.

Het volgende kan ook helpen, kijk de persoon in de ogen en in gedachte zeg: “Dankjewel!”
Observeer hoe fijn en comfortabel het je laat voelen, ook hoe prettig de andere persoon zich voelt en hoe natuurlijk het eigenlijk is.

Waarom?

Een natuurlijk gevoel van liefde, dankbaarheid en acceptatie. Wanneer je van iemand houdt of iemand accepteert, hoef je er niet over na te denken of het te rechtvaardigen, het is gewoon oké. Je kunt tegen een ander zeggen van hen te houden en het menen, maar ook het niet menen. Door het te laten zien zonder woorden, puur op gevoel, zeg je het zonder het in klank uit te drukken.
Dit betekent dus dat je eerst zelf moet voelen of je bewust moet worden van dat gevoel om het over te kunnen brengen op iemand anders.

Door dit te doen geef je iets natuurlijks, en creëer je iets dat zo krachtig is dat het niet in woorden uit te drukken is. De ander voelt het zonder te kunnen omschrijven wat het is. Je geeft zonder dat het ego er iets voor terug wil.

Door in en uit te ademen maak je jezelf weer bewust van het moment zelf, en overklas je je eigen gedachten. In het moment maak je jouw gedachten weer ondergeschikt aan jou, in plaats van het omgekeerde: dat je compleet wordt opgeslokt in je eigen gedachtes.

Je natuurlijke ikke kan weer bewust stralen, waardoor het makkelijk en moeiteloos wordt om het te uiten. In het moment breng je zonder reden, zonder gedachten een warm, liefdevol gevoel over op iemand anders.

Feiten over liefde volgens Lester Levenson

• De mate van gelukkig zijn hangt af van iemands vermogen om lief te hebben
• Er is altijd liefde of een gebrek daaraan
• Wanneer je geen liefde ervaart, ervaar je het tegenovergestelde
• Wanneer je van je vijanden of tegenstanders gaat houden, heb je geen vijanden en tegenstanders meer
• Pas liefde toe en elk probleem lost zichzelf op

Wil je graag meer lezen over liefde, klik dan op de link hieronder en download het geweldige boek “Keys to the Ultimate Freedom” geschreven door Lester Levenson.

http://www.stillnessspeaks.com/sitehtml/llevenson/keystoultimate.pdf

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?