Page content

Loslaten wat je niet gelukkig maakt

Loslaten wat je niet gelukkig maakt

Loslaten wat je niet gelukkig maakt is de reden waarom je los wilt laten. Je wilt overal vanaf datgene wat je tegenhoudt in wat jij graag wilt doen en wat je bezighoudt terwijl je daar bewust helemaal geen behoefte aan hebt.

Maar loslaten wat je niet gelukkig maakt gaat in mijn ogen niet over één punt waar aan gewerkt dient te worden. Loslaten wat je niet gelukkig maakt is gewoon lekker voor de voet weg loslaten.

Het is niet één iets. Alles in die bovenkamer is verbonden met elkaar en staat in relatie tot elkaar.

Loslaten wat je niet gelukkig maakt is het loslaten van wat jij voor jezelf vasthoudt. Het is niet iets externs.

Ik hoor veel mensen zeggen: “Als dit anders is in m’n leven, dan is alles goed.” Maar is dat dan ook zo?

Waardoor is datgene gekomen wat je nu graag anders wilt zien? Nu heb je allerlei redenen om dat op dit moment zo te denken, maar als je die redenen nu eens loslaat? Dan zie je dat loslaten wat je niet gelukkig maakt niet iets is, of iemand, waar je vanaf wil.

Het fysieke is het eindstation. Jij bent zelf op die trein ernaartoe gestapt. Jij hoeft dat niet zo te bezien. Je hebt toch te maken met de omstandigheden van het leven van waaruit jij moet werken.

De omstandigheden kunnen niet altijd prettig zijn om in te verkeren, maar het is wel zo. Als de omstandigheden op dit moment in je nadeel lijken te werken wil dat niet zeggen dat je niet je persoonlijke doelen kunt bereiken.

Als je bijvoorbeeld  ziet hoe de één met bepaalde omstandigheden of personen omgaat en een ander weer geheel anders, bekijk dan eens de resultaten in het leven van die personen en zie dat het toch vaak in verhouding is met hun eigen kijk.

Wat ik dus wil zeggen is dat “loslaten wat je niet gelukkig maakt” allemaal tussen de oren zit.

Je laat los, verandert de spanning in je lichaam. Waardoor je minder vertroebelt kijkt. Je ziet gewoon zoals het is en dan zie je ook uiteindelijk dat het helemaal niet goed of slecht is.

Loslaten wat je niet gelukkig maakt is het verminderen van spanning in je lichaam om er daarna achter te komen dat het jouw eigen gekweekte perspectief is dat ervoor zorgt dat jij het zo moeilijk voor jezelf wilt bezien.

Als je dan een stapje verder gaat zie je dat het allemaal te maken heeft met jou als individu. Het loslaten van wat je niet gelukkig maakt is het loslaten van het ego. Jouw aangenomen vorm van ik, ik ben dit individu.

Je wilt dit individu zijn. Die wil je laten schitteren ten opzichte van iets of iemand anders. Dus als jij niet gelukkig bent stel jezelf dan eens de vraag: Waarom ben ik niet gelukkig? Dat is de meest directe vraag die jij jezelf kunt stellen waarmee je dus ook voor jezelf heel direct een antwoord krijgt.

Schrijf eens voor jezelf op waarom je niet gelukkig bent. Komt er geen antwoord is dat ook goed. Loslaten wat je niet gelukkig maakt is een kwestie van doen. Dan komen er dus drie componenten in het spel:

  1. Jij moet het doen dus jij moet het willen. Zonder dit punt hebben de volgende punten geen enkele waarde. Als jij niets doet gebeurt er niets.
  2. Een makkelijke methode om duidelijk te maken voor jezelf wat er achter dat idee zit (in dit geval dat je niet gelukkig bent). Dat hebben we net ook al aangekaart door jezelf de vraag te stellen ‘waarom?’
  3. Iets waarmee je het los kunt laten. Dat antwoord dat jij jezelf net gaf geeft een bepaalde spanning in je lijf. Die spanning is daar en jij voelt dat zo. Doorbreek je die spanning (want het is gewoon een automatisme geworden zo te denken) dan laat je spanning los. Wanneer je spanning loslaat blijft er minder spanning over. Waardoor je vrijer, natuurlijker en weer gelukkiger ziet wat is.

Loslaten wat je niet gelukkig maakt doe je dan als volgt. Pak een timer en stel hem in op 1 minuut. Laat dat verankerde gevoel los. Zeg tegen jezelf het antwoord dat jij net jezelf gaf om daarna helemaal uit te ademen via de onderbuik en laat je onderbuik helemaal inwaarts gaan. En weer opnieuw, 1 minuut lang. Doe het eens elke dag een paar weken lang.

Loslaten wat je niet gelukkig maakt is het loslaten van de spanning in je eigen lijf waarmee jij je kijk op jezelf en alles om je heen inkleurt.

Comment Section

0 reacties op “Loslaten wat je niet gelukkig maakt

Plaats een reactie


*