Page content

Loslaten van je ego

Loslaten van je ego

Waarom het loslaten van je ego, waarom zou je dat willen? Toch wel veel dualiteit want je bent namelijk ook constant op zoek naar iets om over te kunnen denken. Je wilt zo graag denken.

Waarom? Omdat jij daar heel jouw identiteit aan ophangt. Je bent op zoek naar een identiteit. Dus waarom wil je dat loslaten?

En of dat nu goed of kwaad is, dat maakt vaak niet uit. Zolang je maar een verhaal hebt voor jezelf waar jij je aan vast kunt klampen.

Zolang je maar iets hebt waar je duidelijk een identiteit aan vast kunt koppelen.

Loslaten van je ego zorgt voor weerstand want het voelt als het loslaten van je identiteit.

Het ego houd van drama, het ego wil hebben: “Kijk zo ben ik want weet je wat mij allemaal is overkomen. Kijk eens hoe goed ik ben, wat ik allemaal gepresteerd heb. Kijk eens wat ik allemaal heb”

Je bent dus ook nooit compleet tevreden. Dit ego is daarom net zo veranderlijk als het weer.

Je gaat er al heel je leven onbewust compleet in op. Behalve op momenten dat je even toe bent aan ontspanning. Het moment dat je aangrijpt om even wat leuks te gaan doen voor jezelf waar je even je gedachte mee kunt verzetten. Och wat fijn is dat, om daarna in no-time weer helemaal op te gaan in gedachten.

Je gaat er zo in op want je hebt ook het idee het te moeten beschermen. Je denkt het te zijn. Maar het blijft altijd een incompleet gevoel. Door zo op te gaan in al die emoties probeer je dat gevoel completer te maken.

En zo blijven we maar opslaan en opslaan. Ideeën, gedachtes, beoordelingen, overtuigingen en is alles wat we tot nu toe hebben opgeslagen het fundament voor de dag van morgen.

Puur omdat je aan het ego concept wilt blijven vasthouden. Daarom is het vaak ook niet dat je eens even gaat zitten om aan de slag te gaan met het loslaten van je ego.

Het ego zegt geluk te willen maar wanneer het daar is ben je er ook weer als de kippen bij dat fijne gevoel de kop in te drukken. Telkens weer met gegronde redenen en allerlei angsten dat je het weer verliest.

Geluk is en het ego zegt het heel graag te willen maar creëert alleen maar het tegenovergestelde – spanning.

Zie je dat, dan kun je aan de slag met het loslaten van je ego. Het ego is niet één iets. Het ego is samengesteld uit duizenden en duizenden gedachtes die je verankerd hebt aan dat gevoel en beeld van “Ik ben …”.

Dus door voor de voet weg te werken en al die hersenspinsels eens gewoon te laten zijn voor wat het is ben je bezig met het loslaten van je ego.

Dan zie je steeds meer dat je ego puur een concept is dat jij voor jezelf overeind probeert te houden. Puur uit angst.

Laat het gewoon los en wanneer je weerstand voelt opkomen ga er niet tegenin. Zie gewoon die angst om je gecreëerde identiteit te verliezen, zie gewoon dat het zo niet hoeft te zijn en adem er doorheen.

Je bent dus niet je gedachte. Je bent dus niet dit ego. Dat is wat jij zegt te willen zijn. Dat is tastbaar, voelbaar en verdedig je vaak met hand en tand.

Comment Section

0 reacties op “Loslaten van je ego

Plaats een reactie


*