Page content

Loslaten van gedachten

Loslaten van gedachten

Bij het loslaten van gedachten ga je voor jezelf aan de slag om van de gedachte, waar je iets heel persoonlijks van hebt gemaakt, gewoon te laten zijn.

Je creëert een bepaalde spanning in je lichaam. Maar waarom? Heb jij je dit wel eens afgevraagd? Waarom zeg ik mezelf zo te moeten voelen? Waarom is die spanning in mijn lijf maatgevend voor mij?

Je neemt iets waar en dat triggert of geeft een bepaalde spanning in je lijf. Vanuit die spanning reageer jij op datgene dat je op de één of ander manier waarneemt. Kan ook zijn dat je gewoon zit te denken aan iets en dat triggert weer een bepaald gevoel.

Het is dus puur een mentaal iets. Daar is waar het allemaal begint en vaak onbewust eindigt door het vast te blijven houden. Bijvoorbeeld; je ziet een spin en die komt te dichtbij, dan voel jij je…. Dus de volgende keer is het spin = paniek.

Het loslaten van gedachten is dus het loslaten van wat je aanneemt zo te moeten bezien en aan vast blijft houden.

Dat wil je dus niet meer.

Het vasthouden komt omdat je het helemaal niet in de gaten hebt dat het gaande is en al die spanning in je lijf altijd maar de overhand heeft omdat je denkt dat het zo is.

Als jij nu die spanning in je lijf verandert die wordt getriggerd bij het zien of denken aan iets, ben je bezig met het loslaten van gedachten. Dat willen velen vaak niet want alles waarom je vasthoudt kun je recht praten voor jezelf.

Je kunt een banaan recht praten en niemand die jou van de wijs kan brengen.

Waarom wil jij jezelf zo klote laten voelen en als beloning daar een ander ook mee opzadelen? Je wilt toch dat die ander goed doorheeft dat je pissig bent op hem/ haar/iemand anders, want…

Het loslaten van gedachten is dus geen “moeten” net zomin als vasthouden een “moeten” is.

Alles hangt af van wat jij wilt. Wil je het loslaten of  vasthouden? Het is ook geen kwestie van goed en slecht, het is een kwestie van wat gun jij jezelf en anderen.

Vaak wil je bewust wel vooruit maar onbewust houd jij jezelf tegen. Want de reden heeft een reden heeft een reden etc.

Dat zie je vaak zo 1,2 3 niet en wekt onmacht, frustratie want… Laat dat eens los. Sta open en laat een gedachte eens gewoon zijn. Niet iets wat als waar is geclaimd door jou. Dan komen die “redenen waarom” ook wel beetje bij beetje naar boven drijven omdat je nu al enkele lagen aan spanning hebt verwijderd.

Dat kan alleen als jij dat wil, maar kost wel tijd, dus neem de tijd. Kijk eens naar jezelf en realiseer eens wat je doet, zegt, voelt  en denkt en de reden die jij daar jezelf voor geeft. Zelfrealisatie. Je komt steeds opener en vrijer in het leven te staan omdat je niet krampachtig aan die reden “waarom” vast wilt blijven houden

Frustraties vallen weg, angst valt weg, onmacht en woede vallen weg en je ziet dat alles vaak helemaal niet zo slecht is als de gedachte waaraan we heel veel spanning hebben verankerd.

Die spanning is vaak het prominentste voor jou, maar als je er eens gewoon een keer niet in opgaat maar er gewoon naar kijkt zie dat je die spanning helemaal niet bent. Die spanning is maar een luchtbel die compleet machteloos is en waar je zo doorheen kunt prikken omdat jij ziet dat je dat niet bent.

Loslaten van gedachten is het loslaten van niets noemenswaardigs, anders ben je er ook niet klaar mee om vast te blijven houden.

Comment Section

0 reacties op “Loslaten van gedachten

Plaats een reactie


*