Page content

Loslaten van een onmogelijke liefde

Loslaten van een onmogelijke liefde

Hoe onmogelijk is deze liefde dat je het los wilt laten? Loslaten van een onmogelijke liefde is als het loslaten van iets dat verslavend is. Dit is op dit moment jouw verslaving, jouw focus met een bepaald gevoel waar jij je aan vast wilt klampen.

Dat gevoel in de buik hè. Wie is die onmogelijke liefde? Wat maakt het onmogelijk? Dan kan ik wel met een heel rationeel antwoord komen maar daar heb jij niet zoveel aan want weer dat gevoel hè… Dat is toch wel maatgevend.

Het is dus belangrijk dat gevoel te veranderen zodat het rationeel wordt voor jou. Een onmogelijke liefde brengt wel een extra soort spanning met zich die jij graag ervaart.

Want schijnbaar heb jij toch bepaalde overtuigingen die het wel spannend vinden zo’n liefde, een bepaalde overtuiging die die extra aantrekkingskracht bijzet.

Het loslaten van een onmogelijke liefde kan verschillende redenen hebben.

Bijvoorbeeld omdat je verliefd bent op de (ex)partner van je beste vriend(in). Misschien val je wel voor ‘foute’ mannen/vrouwen. Ben je verliefd op iemand aan de andere kant van de wereld, op iemand in je eigen familie, op iemand die veel ouder/ jonger is.

Dat verlangen wordt vaak sterker en sterker omdat je denkvermogen is gemaakt om te creëren en dat gevoel kan niet fysiek bevredigd worden.  Dan blijft er dat gat tussen wat je zegt te willen en wat is. Dat gat wordt ook niet kleiner. Dat kan voor veel onmacht en frustratie zorgen, waardoor het je helemaal opzuigt.

Dus laat het eens gewoon zijn. Laat dat gevoel eens gewoon zijn. Dat is al de eerste stap in het loslaten van een onmogelijke liefde.

Het is dus niet een kwestie van moeten, want moeten dat werkt niet in veel gevallen.

Dwang is nooit zo’n sterke motivator.  Door dat gevoel eens te aanvaarden en er naar te kijken neem je er al een beetje afstand van. Zie je het al een beetje meer in het grotere perspectief.

Dat doe je niet in enkele seconden. Ga gewoon voor jezelf aan de slag. Je breekt niets, maakt niets kapot. Je zegt als het ware gewoon tegen jezelf: Oké dit gevoel is er.

Iets wat niet mag of wat niet mogelijk is heeft een ongelofelijke aantrekkingskracht, het wordt sterker omdat het niet mag.

Vroeger zeiden onze ouders toch heel vaak “de kachel niet aan te raken want dan verbrand je je vingers.” Maar je weet niet wat is. Je ouders wilden je behoeden voor de pijn van de hitte, maar voor een kind is het dan toch een verboden vrucht geworden waar we toch een keer van moeten proeven door bijv. de kachel aan te raken. Des te langer we ermee wachten des te meer aantrekkingskracht het krijgt en sterker dat gevoel wordt.

Totdat je het aanraakt en er zoveel spanning wegvalt en je vingers pijn doet en denkt waarom je niet hebt geluisterd. Je wilt zelf ontdekken. Je wilt zelf ervaren om te leren. Nu ben je klaar voor het loslaten van jouw onmogelijke liefde anders was je niet heel dit stuk aan het lezen.

Door het loslaten hiervan breek je jouw hart niet.

Je laat het zijn, doorbreekt dat automatisch triggeren van dat gevoel. Je maakt dat gevoel veel te persoonlijk. Alsof er geen ontkomen meer aan is.  Graaf eens wat dieper. Kijk welke reden er achter zit waarom jij een onmogelijke liefde wilt loslaten. Waarom ben je verliefd gebleven? Op de één of andere manier zorgt die achterliggende overtuiging voor een enorme aantrekkingskracht.

Comment Section

0 reacties op “Loslaten van een onmogelijke liefde

Plaats een reactie


*