Page content

loslaten uit liefde

loslaten uit liefde

Heel veel dingen die je door de jaren heen hebt opgeslagen waren geen bewuste keuzes maar invloeden die jij, zonder het in de gaten te hebben, zo maar hebt opgeslagen als waarheid.

Deze  onbewuste patronen, het onbewuste geconditioneerde denken, is nu datgene dat jouw leven bepaald. Wil niet zeggen dat het slecht is of niet mag, maar je maakt het jezelf moeilijker dan dat nodig is.

Je laat dus los uit liefde want je ziet dat je jezelf en anderen niet dient met de manier waarop je tegen iets en jezelf aankijkt.

Door los te laten werk je dus veel onbewuste patronen uit je systeem. Patronen van hoe je dingen niet meer wenst te bezien. De angst voor het onbekende, waardoor je vast blijft houden, is minder sterk dan dat natuurlijke gevoel.

Deze onbewuste automatische gedachtenpatronen waarmee jij je geïdentificeerd hebt worden doorbroken door jouzelf. Je wordt meer één met jezelf en met alles om je heen zonder enige moeite. Eén zijn is liefde dus je bent aan het loslaten uit liefde.

Iemand loslaten is dus ook loslaten uit liefde. Je laat iemand zijn.

Dat is niet altijd makkelijk. Kijk maar eens naar jezelf, durf jij jezelf te laten zijn? Wanneer je iemand loslaat laat je de angst los om het los te laten. Angst heeft niets met liefde te maken. Angst heeft te maken met het ego, de angst om een stukje van jezelf, van je identiteit,  te verliezen. Je wilt in al je individualiteit toch heel graag één zijn met alles.

Om het te zien kun je het beste jezelf en wat er om je heen gebeurt observeren. Zolang je los blijft laten verbreed jij jouw kijk, sta je veel opener in het leven en is het steeds makkelijker om te observeren. Ga je steeds minder op in je eigen gedachtewereld.

Loslaten uit liefde is accepteren. Accepteren van het moment, hoe dat moment ook is. Als je vaak over een grotere tijdsperiode terugkijkt in je leven vallen heel veel dingen, goed en slecht, uiteindelijk gewoon op z’n plek. Misschien was de weg ernaartoe niet op de manier zoals jij uitgestippeld had, maar is vaak de eindbestemming wel bereikt van de dingen die je bewust en onbewust graag wenste.

Een standpunt of hoe iemand iets bekijkt is een bundeling van gedachtes, als dat tegen je werkt waarom wil je er dan aan vast blijven houden? Toch weer die angst voor het onbekende. Zo lijkt de angst sterker dan dat natuurlijke gevoel van liefde, maar wil niet zeggen dat het ook is.

Als het zo zou zijn waarom voelt het dan zo ongemakkelijk, doet het pijn en kost het ontzettend veel energie om in leven te houden.

Door los te laten is er veel minder labeling en commentaar op wat je waarneeemt. Dat geeft een enorme vrijheid en rust. De behoefte om daar je individualiteit aan op te hangen neemt af omdat je ziet dat het totaal niet nodig is om jezelf zo krampachtig beter te laten voelen.

98% van onze gedachtes zijn herhalingen – onbewuste gedachtepatronen. We accepteren dus vrij weinig.

Comment Section

0 reacties op “loslaten uit liefde

Plaats een reactie


*