Page content

Loslaten op het werk

Loslaten op het werk

Loslaten op het werk is heel toepasselijk want de meeste van ons spenderen toch een groot gedeelte van de dag op deze plek.

Waarom is loslaten op het werk handig en bevorderlijk om te doen? We krijgen de hele dag door allerlei mogelijkheden voorgeschoteld waarmee we voor onszelf aan de slag kunnen om los te  laten en zo ons leven aangenamer te maken, dus die mogelijkheden heb je ook om los te laten op het werk.

Op het werk krijgen we heel veel mogelijkheden om bewust te worden van de dingen die ons tegenstaan en spanning bij ons oproepen die we bewust niet voor onszelf wensen maar onbewust heel goed denken te kunnen verantwoorden.

Loslaten op het werk geeft een zee van mogelijkheden voor jou om jezelf meer en meer te laten schijnen.

Wie van je collega’s werken op je zenuwen? Welke van je collega’s? Welk werk vind je minder leuk om te doen? Bij welke werkzaamheden loop je de kantjes eraf? Wat irriteert je mateloos op het werk of naar je werk toe? Waarmee wordt er bij jou twijfel getriggerd?  Waar voel jij je oncomfortabel bij? Maar ook, waar ligt je passie?

Het zijn maar een paar vragen en waarschijnlijk heb jij vast nog wel andere punten die je zo te binnen schieten wanneer ik over loslaten op het werk begin. Schrijf die eens op voor jezelf.

Je kunt er thuis al mee aan de slag gaan. Natuurlijk heb ik dit meer geschreven over het ter plekke loslaten als je bemerkt dat een bepaald spanningsveld onbewust naar boven komt borrelen wat je niet wenst voor jezelf.

Komt zo’n spanningsveld opborrelen, kun jij jezelf eens afvragen “waarom laat ik mezelf zo voelen?” Om daarna helemaal via de onderbuik uit te ademen en weer verder te gaan met waar je mee bezig was.

Het is zoals met alles een kwestie van hoe je er mee omgaat.

Maar met loslaten op het werk bedoel ik ook dat je je werk niet mee naar huis neemt. Laat je werk op het werk. Je hebt ook nog een leven buiten het werk. Weet wel dat als jij morgen ziek wordt voor de komende twee weken de wereld gewoon rustig door draait.

Houd jezelf niet voor de gek. Weet je, al zou de hele wereld wel om jou draaien heb je toch nog momenten nodig om jezelf op te laden.

Als je naar de sportschool gaat om je spieren te trainen is het belangrijk dat je daarna ook rust neemt zodat je spieren zich kunnen herstellen. Die herstelperiode is heel belangrijk in dat groeiproces.

Als jij alsmaar met je werk bezig bent zie je niets anders meer als het werk terwijl het werk maar een stip is in jouw gezichtsveld – een onderdeel van het grote plaatje.

In die momenten dat jij geniet van je vrije tijd, zijn de momenten dat jij je weer oplaadt en jezelf de vrijheid geeft voor mooie nieuwe inspiratie voor de volgende werkdag.

Het leven gaat toch door dus geniet van de momenten.

Het werk wordt dan ook gewoon een leuk onderdeel van je leven in plaats van een last.

Laat het los. Vaak gaan we dan tegen onszelf zeggen dat het niet mag als we een bepaalde gewoonte willen veranderen en dat brengt best wel veel spanning in ons lichaam met zich mee. Wat gebeurt er?

Je kunt het niet loslaten, want ‘niet mogen’ houden we niet van waardoor je er alleen maar meer en meer mee bezig bent maar dan op een negatieve manier.

Stel jezelf eens de volgende vraag: “Waarom kan ik m’n werk niet loslaten?” of “Wie of wat kan ik op m’n werk niet loslaten?” of ”Wat of wie irriteerde mij deze ochtend het meest?”

Nu komt er een antwoord op één van deze vragen. Stel jezelf nu eens de volgende vraag: “Waarom?” Er komt nu een overtuiging naar boven drijven. Dat is een overtuiging waarmee jij het voor jezelf nog persoonlijker maakt.

Zet de timer eens op 2 minuten. Pak die overtuiging er eens bij en adem nu via de onderbuik helemaal uit en opnieuw. Denk aan die overtuiging en adem daarna helemaal uit via de onderbuik en laat je buik helemaal in gaan. Doe dat eens 2 minuten lang elke dag voor een week en zie welke resultaten jij jezelf geeft. Als het werkt zul je er automatisch mee doorgaan of gaan uittesten op allerlei andere punten die je graag los wilt laten.

Doe het eens, het is gratis, het geeft altijd positieve resultaten en het verbetert je aanwezigheid op het werk en daarbuiten.  Wat wil je nog meer.

Comment Section

0 reacties op “Loslaten op het werk

Plaats een reactie


*