Page content

Loslaten, hoe doe je dat?

Loslaten, hoe doe je dat?

Loslaten hoe doe je dat? Er zijn in mijn ogen drie componenten die belangrijk zijn voor het loslaten. Het is belangrijk dat het snel kan, eenvoudig en effectief.

Loslaten, hoe ga je aan de slag? Het allerbelangrijkste dat aan alles ten grondslag ligt ben jij. Zonder jou gebeurt er niets. Dus ik kan zeggen dat het fijn voor jou is als je het gaat doen, anderen kunnen het zeggen maar jij moet het willen.

Het allerbelangrijkste is dat jij wilt. Want als jij niet bewust wilt wil jij je liever op andere dingen focussen of je wilt het bewust liever vast blijven houden.

Dat is dan gewoon hoe het voor jou op dit moment ervoor staat. Maar als het moment daar is dat je voor jezelf denkt “dit werkt niet wat ik doe, ik wil hier vanaf, ik wil hier wat aan doen” dan is het moment wel daar. Dan komt de vraag: “Loslaten hoe?”

Het volgende element in het spel: Een methode om heel snel en eenvoudig voor jezelf in kaart te brengen wat je los wilt laten en waarom.

In stap 2 van “loslaten hoe doe je dat?” Kijk je of luister je gewoon naar wat je denkt. Als jij ziet of hoort wat je denkt heb jij een gedachte bewust in kaart gebracht.

Dan kun je jezelf eens : “Waarom? Waarom denk ik dit?” Dan komt er waarschijnlijk een antwoord naar boven drijven en dat is jouw reden waarom. Die reden waarom is een overtuiging waardoor jij dat andere dacht zo te moeten bezien.

Soms vraag je jezelf af “waarom?” en komt er helemaal niets. Dat is ook prima. Op dat moment heb jij het moment aangegrepen en gedaan wat er op dat moment in jouw mogelijkheden ligt.

Dan blijft er stap 3 over van “Loslaten hoe doe je dat?” Je gaat nu de gedachte of de overtuiging erachter, die je voor jezelf hebt gezien, loslaten. Het loslaten is niets anders dan de spanning in je lijf opheffen. Die spanning zorgt ervoor dat jij nu iets denkt.

De trillingen die door je zintuigen worden opgenomen zet je voor jezelf om en dat geeft een bepaalde lichamelijke reactie van spanning – een bepaalde emotie. Vanuit die emotie/spanning komt er een reactie in je naar boven.

Als je dus die spanning loslaat verandert dus jouw kijk op de trillingen die door je zintuigen worden omgezet waardoor ook jouw reactie verandert. Verbeter de wereld, begin bij jezelf zullen we maar zeggen. Totale zelfreflectie of totale zelfrealisatie.

Dan kunnen we er nog tien bladzijdes aan besteden maar “loslaten hoe?” komt in mijn ogen neer op deze 3 punten.

  1. De wil om te doen
  2. Een manier om duidelijk te maken voor jezelf waarom je iets deed, denkt, voelt.
  3. Een methode om die spanning in je lichaam op te heffen waarmee een bepaalde reactie wordt getriggerd.

Loslaten hoe? Loslaten is een kwestie van doen. Niet leren, niet bestuderen maar doen. Als het dan heel eenvoudig is om te doen en je ervaart direct alleen maar positieve resultaten dan ga je het meer en meer doen.

Die positieve vicieuze cirkel gaat dan steeds sneller en sterker de juiste richting op want onbewust is er minder waar jij jezelf mee tegenhoudt en afvraagt en overal vraagtekens bij zet. Dan komt meer de vraag bovendrijven waarom je zo lang hebt gewacht te doen voor jezelf en waarom je niet meer tijd hebt om vaker los te laten.

Comment Section

0 reacties op “Loslaten, hoe doe je dat?

Plaats een reactie


*