Page content

Loslaten en opnieuw beginnen

Loslaten en opnieuw beginnen

Loslaten en opnieuw beginnen is niet iets wat we één, twee drie willen. We willen iets omdat we denken daarmee een bepaalde behoefte te moeten bevredigen.

Het moment is dus vaak een middel tot ons doel. Dan kunnen er zoveel mensen zeggen dat de weg ernaartoe de hele trip van het leven inhoudt maar je wilt het vaak gewoon hebben zodat dat een bepaalde bevrijding geeft waar je naar op zoek bent. Je denkt niet compleet te zijn en iets te missen.

Ook al is dat een gevoel en doe je het jezelf aan, het is niet zo dat je vaak direct denkt om het  los te laten. Dat is vaak het laatste redmiddel. We proberen een oplossing te bedenken maar wat we doen is negativiteit aan de oplossing vastklampen en in het probleem blijven hangen.

Dus gewoon loslaten en opnieuw beginnen kan dan het beste voor je zijn maar lijkt zo onlogisch. Je wilt de gedachte niet loslaten, je wilt je doel niet loslaten. We klampen ons daar nog meer aan vast waardoor we nog meer spanning aan ons doel blijven verankeren waardoor we onszelf alleen maar tegenwerken.

Maar wat je loslaat is de verankering aan de gedachte, die spanning, en als je spanning loslaat blijft er minder spanning over waardoor je positiever tegenover je doel komt te staan en het minder als een probleem gaat zien.

We willen niet loslaten en opnieuw beginnen want we willen niet nog meer tijd kwijt zijn, we willen er al zijn, we willen hebben.

Misschien is er iets waar je heel hard voor gewerkt hebt maar lijkt het allemaal tussen je vingers door te glippen terwijl je de finish in zicht hebt.

Dat kan een heleboel frustratie, woede en onmacht teweegbrengen, want je wilt het niet loslaten. Dat kan ik anders zeggen maar dat helpt niet echt. Het punt is dat je bang bent te verliezen. Je denkt het nodig te hebben om je beter te voelen en dus is dat dan voor jou ook zo. Jezelf beter te voelen over jezelf en jouw plek in deze wereld.

Loslaten en opnieuw beginnen is dan een logischerwijs een betere optie op korte en lange termijn als het vasthouden. Het vasthouden brengt je niet dichter bij je doel, vaak alleen maar verder weg want die angst verkrampt waardoor jouw doel door jouw als het probleem wordt gekenmerkt.

Loslaten en opnieuw beginnen. Maar waar begin je?

Je laat die negatieve beklemmende spanning in je lichaam los waardoor je weer opener en vrijer tegenover je doel komt te staan. Zoals het ook ooit is begonnen voor je.

Er zat vaak geen heel uitgedacht plan achter. Je wilde iets en als je er aan dacht kwam er een glimlach op je gezicht. Maar nu de tijd vorderde ben jij jezelf er zo aan vast gaan klampen, je dacht het nodig te hebben om je weer beter te laten voelen. Dat mag, maar als het niet werkt is het misschien verstandig om voor jezelf eens uit te proberen om los te laten en opnieuw te beginnen. Terug naar de basis toen het gewoon leuk was om iets te doen/hebben en meer niet.

Comment Section

0 reacties op “Loslaten en opnieuw beginnen

Plaats een reactie


*