Page content

Het verleden loslaten

Het verleden loslaten

Het verleden loslaten is alles wat je doet. Alles wat je nu met je meesjouwt is gebaseerd op het verleden. Jouw kijk op de toekomst wordt ingekleurd door wat jij in het verleden hebt meegemaakt en zegt voor jezelf zo te moeten bezien, hoe je dat ervaren hebt.

Als je denkt ben je ook altijd vooruit en achteruit aan het kijken. Je bent altijd in het moment zelf, alleen zie je dat vaak niet (en als je het wel ziet heb je het niet bewust in de gaten).

Je wilt graag het verleden loslaten en dat heeft weer z’n redenen. Je wilt vooruit. Je wilt er niet meer in blijven hangen. Je bent er klaar mee.

Dan is er toch een moment geweest dat je dacht het los te moeten laten omdat je anders niet verder komt voor jezelf.

De reden dat je aan de slag gaat met het verleden loslaten is vaak heel iets anders dan waarom ik voor mezelf aan de slag ging met loslaten en wat ook weer heel anders is voor de vorige en volgende die dit artikel leest.

Het zit hem niet in de zwaarte van wat je los wilt laten. Het zit allemaal in de wil om het te doen.

Tot nu toe is de wil om het vast te houden sterker geweest dan de wil om het los te laten. Bewust was die wil wel aanwezig om het los te laten maar onbewust waren er nog zoveel patronen aan gedachten actief die jou anders deden voelen.

Nu niet meer. Je bent dus onbewust al aan de slag gegaan met het verleden loslaten en dat had je zelf niet in de gaten. Was je er niet mee aan de slag gegaan dan wilde je nog steeds meer het verleden vasthouden dan loslaten.

Je bent er dus de afgelopen tijd mee aan de slag gegaan. Jouw kijk over bepaalde dingen uit het  verleden zit je toekomst in de weg en ook dit moment op zich. Want het slokt je op, je triggert dat gevoel te pas en te onpas en dat wil je helemaal niet. Je wilt het laten rusten. Het verleden loslaten is de verankering er aan loslaten voor jezelf.

Die spanning die je voelt in je lijf daar wil je vanaf want daarmee trigger jij weer allerlei anderen gedachten op dezelfde frequentie als de spanning . Je houdt jezelf gevangen. Je hebt die ban nu al doorbroken voor jezelf, dan is het nu zaak om bewust aan de slag te gaan om die crikel aan gedachten waar jij telkens rondjes in bleef lopen te laten ophouden te bestaan.

Kan dat? Ja! Kan dat ook voor jou? Jazeker! Is dat moeilijk? Nee totaal niet!  Welke methode kan dat voor mij doen? Geen enkele, een methode kan het makkelijker voor je maken, maar jij moet het doen.

Verleden loslaten is aan de slag gaan. Wat/wie/welke gebeurtenis uit het verleden wil je loslaten?

Schrijf dat eens op voor jezelf. Ga dan aan de slag voor jezelf op de volgende eenvoudige manier. Pak een timer en stel hem in op 3 minuten. Zeg eens wie/wat/welke gebeurtenis je los wilt laten om daarna helemaal uit te ademen via de onderbuik en laat je onderbuik helemaal inwaarts gaan.

En weer opnieuw, 3 minuten lang. De timer gaat na 3 minuten af,  doe je ogen open herstart de timer, ogen weer dicht en doe weer hetzelfde 3 minuten lang. Doe dit eens een week achter elkaar. Test dit uit en als het blijvend werkt blijf je het vanzelf doen. Start de timer, veel plezier!

Comment Section

0 reacties op “Het verleden loslaten

Plaats een reactie


*