Page content

Het lijkt wel een vernedering om naar jezelf te moeten kijken

Het lijkt wel een vernedering om naar jezelf te moeten kijken

Voor velen lijkt het wel een vernedering om naar jezelf te moeten kijken, om dus de oorzaak bij zichzelf te gaan zoeken. Maar het punt is dat je niet de oorzaak bij jezelf zoekt maar juist de oplossing.

Jaren geleden nam m’n zoon deel aan een sociale vaardigheids training via school. Een geweldige training waar de jeugd enkele zeer krachtige handvatten kreeg om voor zichzelf makkelijker te leren omgaan met bepaalde omstandigheden.

klaslokaal loslatenM’n zoon, zijn klasse mentor en ik zaten daar met nog tientallen andere ouders en leerlingen in een klaslokaal. Ik zei tegen de mentor dat het me verbaasde hoeveel leerlingen en ouders er waren.

Ze keek me aan en zei: ‘Och Bjorn, je moest eens weten hoeveel ouders met kinderen hier zouden zitten als iedereen gekomen was die we hadden uitgenodigd! De meeste ouders vinden het onzin, want hun kind mankeert niets. Nee hun kind markeert inderdaad niets, maar af en toe een duwtje in de rug en enkele handvatten is voor iedereen wel wenselijk”

Heel veel ouders zagen het als een vernedering want ‘aan hun kind markeerde niets’ en ‘aan hun opvoeding mankeerde niets’.

En dat klopte ook? Er mankeerde ook niets aan hun of hun kind. D’r zit wel iets in de weg, namelijk hun ego. Zijn het natuurlijk prima mensen, maar houden zichzelf en hun kind onbewust tegen. Dat zien ze op dat moment niet, om allemaal hele goede “waarom niet redenen”.

Dat is jammer, want ben je die weg eenmaal ingestapt en ga je eens bij jezelf te rade, dan zie je en ervaar je voor jezelf hoe bevrijdend het is om naar jezelf te kijken voor de oplossing. Die bewustwording is zo bevrijdend. Onmacht bestaat niet meer, want elk gevoel van onmacht ervaar jij en kun je laten oplossen. We zijn slachtoffer af.

Des te moeilijker wij het voor onszelf maken, des te meer spanning we creëren en des te krampachtiger we ons eigen natuurlijke gevoel van geluk saboteren.

Als ik nu aan een willekeurige groep zou vertellen dat als ze nu in de auto stappen en naar een bepaalde plek zouden rijden daar één miljoen euro op hen ligt te wachten, zouden heel veel mensen dat direct doen.

Als ik nu zeg waar geluk te vinden is en dat we daar eigenlijk allemaal naar op zoek zijn, doet bijna niemand het. Waarom niet? Ze zien het niet of voelen zich aangesproken want het kan nooit aan hun liggen. Want….

Als ze die want… nu eens los zouden laten zijn ze al weer dichter bij de oplossing die ze zoeken, ze zijn een stap dichter bij zichzelf gekomen. Ze hebben weerstand los gelaten en zijn terug naar een hogere frequentie gegaan. Dat voelt prettiger, relaxter, vrijer, natuurlijker. Een beter gevoel is ook zo… wat is het eigenlijk, niet echt tastbaar, eigenlijk zo normaal. Het idee van een miljoen is tastbaar.

Je hebt hem vast wel eens gehoord: “Op het niveau van het probleem kun je nooit de oplossing zien.” Volgens mij was dat Albert Einstein.

Dat is wat we proberen te doen. Je bent zo in de gewoonte om constant alles mentaal met elkaar te verbinden zodat je uiteindelijk één duidelijk beeld van alles, van het grote geheel, krijgt. Het enige wat je krijgt voor jezelf aan het einde van de rit is meer verwarring en spanning. Dus je gaat nog dieper graven en nog hoger klimmen en zoeken op plekken waar je nooit dat blijvende gevoel zult vinden. Jij voelt dat, het zit in jou.

Alles wat je nu denkt borduurt voort op een bepaalde basisgedachte, alles is gerelateerd aan het het idee van het individu.

Jouw gehele denken is gebaseerd op angst. De angst voor het individu om niet meer te bestaan. Dit is best een negatieve gewoonte waar je onbewust van overtuigd bent om die in leven te houden.

bang om los te latenWe zijn bang om het los te laten want dan denken we onszelf te verliezen, dat je identiteit niet meer is. Wanneer je dus voor de voet weg gaat loslaten voel jij je beter. Zover nog geen probleem, maar dan komt het. Je begint steeds meer te zien hoe mooi het leven is. Je voelt je steeds vrijer, levendiger, opener, gelukkiger en daar is het ego niet op gebouwd. Je ego is totale individualiteit. Het individu ten opzichte van…

We zijn ook altijd beter als we in de derde persoon praten. We zijn ook altijd heel goed in het oplossen van andermans problemen. Het ego is dan niet in het spel, want er staat voor ons niets op het spel. In NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) zijn er methodes om bepaalde beelden te veranderen van de eerste persoon (ik) naar hetzelfde beeld waar je er in de derde persoon naar kijkt. Wat gebeurt er? In één keer heb jij jezelf losgekoppeld ten opzichte van de emoties die je je had ten aanzien van een bepaald beeld.

In één keer is het probleem verdwenen. Het anker is gehesen. Je hebt het beeld los gelaten door de emotie, de innerlijke weerstand, op te heffen. Elk zogenaamd ‘probleem` is dus iets door jou gecreëerd en houd verband met jouw ego, jouw kijk op jezelf.

Plan van aanpak!!!

Een mooie manier om actief los te laten in je dagelijkse leven inplaats van onbewust op te gaan in gedachte, is door bewust te worden van wat je doet gedurende de dag.

Pak er eens iets uit voor jezelf. Maak jezelf bewust. Je bent met iets bezig of reageert op een bepaalde manier ergens op wat je niet bevalt, vraag jezelf dan eens af: “Waarom doe ik dit zo?” “Wat voor reden heb ik voor mezelf om zo te moeten doen/bezien/reageren?”

Zie wat voor antwoord er heel natuurlijk komt bovendrijven.  Ga geen antwoord verzinnen want des te meer je dit doet, des te meer je een antwoord bedenkt, des te minder je ziet waarom.

Vraag waar je antwoord op wilt hebben en laat de realisatie ervan naar je toe komen als de tijd daar is. Des te meer je denkt, des te minder krachtig je gedachtes worden en des te zwakker je realisaties

De geest is bijzonder krachtig hulpmiddel of apparaat om te creëren wat je maar wilt. Het is ook bijzonder makkelijk te gebruiken, alhoewel dat nu misschien niet zo lijkt.

Doe dat eens dagelijks voor de voet weg, laat het negatieve eens beetje bij beetje varen, zodat je dit bijzonder leuke krachtige hulpmiddel op een manier kunt gaan gebruiken zoals jij dat graag wilt en dat je stopt om dit bijzondere krachtige hulpmiddel te gebruiken om jezelf tegen te werken.

Als jij jezelf niet tegenwerkt in jouw geluk en in jouw vrijheid, komt datgene dat je graag wilt heel natuurlijk naar je toe en kun je zo natuurlijk van het leven, van het moment en alles daarin genieten en dat verdient iedereen.

 

Comment Section

0 reacties op “Het lijkt wel een vernedering om naar jezelf te moeten kijken

Plaats een reactie


*