Page content

Betekenis van Bewustwording

Betekenis van Bewustwording

Bewustwording, volgens het woordenboek betekent bewustwording: “het inzicht krijgen in een situatie” – het bewust worden van, aandacht geven aan.

Bewustwording om meer te leren over de dingen waar je goed in bent en de dingen waar je minder goed in bent. Waar je focus onbewust op ligt en waar niet. Bewustwording van je eigen blokkades en weerstand.

Bewustwording  is het erachter komen welke ideeën / overtuigingen jij vasthoud. Bewustwording is de focus inwaarts leggen.

Je geeft jezelf inzicht in je eigen identiteit en persoonlijkheid. Juist het niet over analyseren, maar jezelf de juiste vragen stellen en jezelf de ruimte geven het antwoord te zien.

Je aandachtsspanne is bijzonder laag. Dat komt door al die prikkels die je binnenkrijgt en inwendig een reactie veroorzaken. Dat gebeurt hoofdzakelijk onbewust.

Bij het bewustwordingsproces ga je naar jezelf kijken en kijken waarmee jij jezelf van het moment afleid.

Dat zijn gedachten/ideeën die maar aan de achterkant door malen, waar je onbewust in opgaat en je vaak geen idee van hebt. Het is een automatische piloot die maar doordendert.

Als je iets je aandacht geeft houdt je dat zodoende vaak ook niet lang vol, je wordt onbewust telkens afgeleid door je eigen gedachtes.

Wanneer je jouw bewustzijn verhoogd en ruimte in je hoofd creëert, zie je steeds duidelijker wie en wat je in essentie bent, wat je voelt in je lijf, hoe je naar de wereld kijkt en naar jezelf in verhouding tot de wereld om je heen.

Veel mensen zijn zich niet of nauwelijks bewust van hun interne belevingswereld. Wanneer jij jezelf bewust wordt van die interne belevingswereld, door je aandacht inwaarts te wenden, is dat vaak ook heel overweldigend. Het is teveel, dat zie je en ervaar ja dan heel bewust. Dat is nogal wat

Heel die automatische piloot aan gedachtes raast voorbij van ideeën omdat die nou eenmaal zo horen, omdat het je zo geleerd is of omdat het voor jou de normaalste zaak van de wereld is.

Maar als je regelmatig vanuit angsten en onzekerheden leeft, steeds weer in soortgelijke ongewenste situaties terecht komt of je simpelweg ongelukkig voelt, loont het de moeite om jezelf bewust te maken van jezelf.

Bewustwording is ook afleren. Je bewust worden van het automatisch maar aannemen en bezien zoals je geleerd is en hoe je dat zelf doorontwikkeld hebt.

Je bewustzijn verhogen door het bewustwordingsproces in te duiken. Loslaten is een mooie manier om bewust te worden van wat je denkt. Regelmatig je aandacht bewust inwaarts wenden om te zien waarom je iets denkt/doet/voelt. Er zit altijd een reden ‘waarom’ achter.

Met behulp van de “Waarom methode” word jij je bewust van de lichamelijk spanningen in combinatie met de ideeën die jij jezelf allemaal te vertellen hebt.

Door los te laten is er minder waarmee jij jezelf afleid en ga je via het bewust worden terug naar bewustzijn – je natuurlijke staat!

Comment Section

0 reacties op “Betekenis van Bewustwording

Plaats een reactie


*