Page content

Waarom zit ik niet lekker in mijn vel?

Waarom zit ik niet lekker in mijn vel?

Heb jij jezelf wel eens letterlijk deze vraag gesteld? De vraag ‘Waarom zit ik niet lekker in mijn vel?’ Natuurlijk zul je dat gedaan hebben. Wat was het antwoordt dat jij jezelf gaf?

Serieus, wat was het antwoord dat jij jezelf gaf? Weet je dat niet doe het dan nu eens, stel jezelf de vraag ‘Waarom zit ik niet lekker in mijn vel?’ Welke reden komt er nu boven drijven? Schrijf deze reden eens op voor jezelf en lees dan eens rustig verder. Maakt niet uit wat het antwoord is. Hoe onsamenhangend het misschien ook lijkt.

Dat antwoord wat jij jezelf net gaf en opschreef is wat je nu ziet, ook het antwoord ‘ik weet het niet’ is een antwoord. Je ziet dus bewust geen ‘reden waarom’. Je blokkeert het onbewust om weer een andere reden. Je gezichtsveld is als het ware blank. Daar gaan we dadelijk mee aan de slag maar nu gaan we van jou persoonlijk even naar het algemene en dat is waarschijnlijk ook waarom je hier bent.

Wat is er aan de hand, waarom voel jij jezelf zo de hele dag door, of in bepaalde situaties? Hoe komt het nu dat jij niet lekker in je vel zit?

Het is eigenlijk heel simpel, omdat je dingen denkt waar je een minder prettig gevoel aan verankerd hebt. Je zit in een bepaald gedachtegang of een bepaalde gedachtestroom, welke lichamelijke spanning in jou triggerd. Hierdoor voel jij je niet helemaal relaxed en bemerk je niet lekker in je vel te zitten.

Je denkt dus niet dat je niet lekker in je vel zit. Je denkt dingen die een negatief gevoel laten opborrelen waardoor jij de conclusie trekt niet lekker in je vel te zitten.

waarom zit ik niet lekker in mijn velNu vroeg ik je net jezelf eens letterlijk te vragen ‘Waarom zit ik niet lekker in mijn vel?’ Wat je dan doet is stap voor stap terug herleiden en jezelf bewust maken van ideeën die jij hebt, waar jij je niet zo prettig bij voelt.

Lekker in je vel zitten ongeacht je situatie is enorm fijn VOOR JOU, om zo in staat te zijn te doen wat je graag wilt doen in die paar jaar dat je hier op deze aardkloot rond wandelt.

Het kan zijn dat je structureel niet lekker in je vel zit. Dat het thuis of op het werk niet lekker gaat, dat je financieel wat krapper zit.

Waar komt het ‘niet lekker in je vel zitten’ vandaan?

Het is iets wat zich heeft opgebouwd door de jaren heen. Je komt geheel blank in deze wereld. Dan begint het indelen en oordelen van je kijk op de wereld. Je gaat je individualiteit ontwikkelen en alles wat daarmee gepaard gaat. Je aversies, wat wel mag, wat niet mag, wat je wilt, etc.

Dat wordt van kleins af aan zo ontwikkeld aan de hand van je ouders en andere belangrijke personen om je heen, je school, je sociale situatie. Zo wordt jouw kijk op jezelf gevormd en hierdoor dus ook de kijk op jezelf in verhouding tot alles om je heen.

Dat heeft zich doorontwikkeld tot nu dit moment dat je dit aan het lezen bent. Heel die rugzak aan conclusies draag je de hele dag met je mee en kleuren continu je kijk in op een manier die mag, maar niet hoeft. Ga je aan de slag om deze kijk beetje bij beetje los te laten, dan zie je dat jij jezelf steeds vrijer maakt van je eigen opgelegde beperkingen en limieten.

Je komt steeds vrijer en natuurlijker in je vel te zitten. Je kunt steeds makkelijker momenten laten zijn en met een frisse blik bekijken.

Hoe dit op te lossen? Wat te doen voor jezelf zodat jij jezelf van al die negativiteit afhelpt waar jij jezelf mee hebt opgezadeld en zo structureel steeds beter in je vel komt te zitten – ongeacht de situatie.

Nu gaan we weer terug naar het begin. Jij bent hier op deze pagina beland door de titel ‘Waarom zit ik niet lekker in mijn vel?’ en als eerste vroeg ik aan begin van het artikel aan je om jezelf letterlijk deze vraag te stellen en het antwoord eens op te schrijven.

Het is één grote ‘trip back to memory lane’ Je hoeft het niet buiten jezelf te gaan zoeken. Jij draagt de antwoorden de hele dag met je mee. Daardoor voel jij jezelf minder goed als dat je weet dat mogelijk is. Je neemt iets waar via de zintuigen en dat prikkelt een bepaald gevoel in jou.

Dat is het gevoel dat jij eraan verankerd hebt. Zit jij dus niet lekker in je vel in een bepaalde situatie, dan is het belangrijk om jezelf de ‘waarom’ vraag te stellen in die situatie of als je er later aan denkt.

Het is gewoon laagje voor laagje weghalen. Je kunt voor jezelf nog dieper gaan door jezelf de vraag ‘waarom’ te blijven stellen. Want elke reden waarom zit een andere reden waarom achter todat je bij de kern van het probleem bent aanbeland. Je reflecteert alles aan jezelf als individu.

begin bij het begin met loslatenZover hoef je nu echt niet te gaan om lekkerder in je vel te geraken. Je begint gewoon bij het begin, op de plek waar je nu bent aanbeland, door daar jezelf de juiste vraag te stellen doe je datgene dat jij nu op dit moment voor jezelf kunt doen om je blijvend een beetje beter te laten voelen.

Je zult zien dat het in het begin nogal onwennig kan zijn, maar door het gewoon te doen het allemaal steeds makkelijker wordt. Maak er een gewoonte van zodat je steeds beter in je vel komt te zitten.

Onbewust heb jij dus een vracht aan conclusies opgeslagen waar je nooit bij stil hebt gestaan. Dat is niet wat je bent. Dat is wat je aangenomen hebt zo te willen bezien en zijn. Daar maak jij het jezelf verdomd moeilijk mee. Dat mag maar hoeft niet.

Maak er eens een gewoonte van om dagelijks die denkpatronen te doorbreken voor jezelf, zodat jij je minder automatisch onnatuurlijk laat voelen en gewoon jezelf kunt zijn.

Het leven is niet zo moeilijk als jij jezelf nu nog wijsmaakt.

Je laat alles verband houden met jou. Alles herleidt je terug aan jou, aan de gedachtes die weer verband houden met hoe jij je daarbij voelt.

Je bent constant met je individualiteit bezig. Dat is jammer. Je kunt beter bezig zijn met wat je bewust echt wilt, in plaats van al die dingen die je wilt veranderen en controleren omdat je onbewust nog zoveel behoeftes hebt die voortkomen uit onverwerkte momenten uit je eigen verleden, waar je je helemaal niet bij stilstaat.

Die behoeftes hebben en willen bevredigen is niet zo erg, maar je maskeert het daadwerkelijke probleem voor jou en blijft dat doen totdat er geen ontkomen meer is aan de confrontatie met jezelf.

Gun jezelf het geluk, ga aan de slag. Het negatieve dat jij jezelf nu onbewust aanpraat kost ontzettend veel energie om te realiseren, ontzettend veel energie om in stand te houden. Nu weet je wat er aan de hand is. Het is echt niet in 5 minuten opgelost, maar wel wat je bewust dagelijks kunt doen om de koe bij de horens te pakken. Gewoon dagelijks voor de voet weg gaan loslaten. Elke keer als jij bemerkt dat jij jezelf minder laat voelen dan nodig is. Het wordt een bijzonder prettige opwaartse spiraal en dat verdien je!

Comment Section

0 reacties op “Waarom zit ik niet lekker in mijn vel?

Plaats een reactie


*