Page content

Waarom kan ik moeilijk loslaten?

Waarom kan ik moeilijk loslaten?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Het loslaten kan moeilijk lijken maar dat is ook vrij logisch.

Onbewust heb je een mega grote blubberpoel aan gedachten opgeslagen en je bent daar onbewust heel je leven mee bezig geweest om al die overtuigingen te verbinden met elkaar. Kloppend te maken voor jezelf.

Dat is niet zo. Dat is de bril die jij ophoudt. Als je iets wilt veranderen dat jij je hele leven al zo gedaan hebt zonder dat je daar zelf bewust van was kan het nog een hele kluif lijken.

Ik ging enkele jaren geleden naar een andere tandarts om problemen aan mijn gebit te verhelpen. Terwijl we bespraken wat te doen kwam hij al vrij snel bij de oorzaak van het probleem, ik deed aan tongpersen. Dus in plaats bij het slikken je tong af te zetten tegen je gehemelte zette ik mijn tong naar voren tegen mijn tanden. Bij elke keer slikken duwde ik mijn tanden beetje bij beetje terug naar voren. Ik wilde mijn tanden weer netje mooi hebben staan en kwam zo via via bij hem terecht.

loslaten moeilijkHij stuurde me direct naar de logopedist. Hij zei anders kunnen we over tien jaar weer aan de slag omdat het probleem niet aanpakken. Nou ik naar de logopedist en het eerste wat ik moest doen was voor de spiegel staan om kijken of ik het wel zou kunnen.

Dus ik moest bewust op de juiste manier slikken. Ik bleek het te kunnen. Mooi zei hij dan geef ik je wat oefeningen mee waar je elke dag mee aan de slag kunt om dit verder te gaan ontwikkelen dat je na verloop van tijd automatisch gaat slikken op de juiste manier.

Toen ik begon met ‘goed’ slikken deed de volgende dag mijn gehemelte zeer. Ik kwam erachter hoeveel druk je zet met je tong als je slikt.

Ook al kon ik op de juiste manier slikken stond ik er niet bij stil hoe vaak ik slikte en hoe vaak ik op de verkeerde manier slikte. Het is een levenslange gewoonte. Door de bewustwording van het slikken doorbrak ik beetje bij beetje die gewoonte van ‘verkeerd’ slikken en werd het steeds natuurlijker om op een ‘normale’ manier te slikken.

Waarom vertel ik dit verhaal. Nou het schoot me zo te binnen in gewoontes die je aankweekt. Zo ook met loslaten.

Het vasthouden is toch een levenslange gewoonte geweest.

Je hoeft dit niet helemaal af te zweren maar je wilt iets veranderen in je leven en dan is het wel fijn als jij je bewust wordt van datgene waarmee jij jezelf tegenhoudt. Jij bent het probleem voor jou, ik ben het probleem voor mij. Jij bent de oplossing voor jou, ik ben de oplossing voor mij.

Het kost dus best wel wat moeite om de gewoonte van het denken te doorbreken. Dat gaat niet altijd makkelijk, de manier waarop het kan is wel uiterst simpel. Het is dus alleen niet altijd makkelijk omdat je een levenslange gewoonte hebt opgebouwd van jezelf te overtuigen met hele overtuigende meningen. Overtuigingen waarmee jij voor jezelf jouw kijk en de gedachte die daar aan verwant zijn rechtvaardigen.

Door los te laten ga je tegen je eigen identiteit in – zo lijkt het. Maar dat is niet, je gaat NU tegen jezelf in en gebruikt dat hulpmiddel dat je hebt om te creëren totaal niet zo constructief als je graag wilt.

Om die ban te doorbreken is het gewoon een must om er mee aan de slag te gaan. Stap voor stap. Jij moet het willen. De resultaten versnellen doordat je aan de slag gaat en de positieve resultaten de wil om te doen versterken. Het is een bijzonder positief spiraal waar jij je in begeeft.

Waarom is het moeilijk om los te laten?

Het valt niet altijd mee om een levenslange gewoonte te blijven doorbreken. Blijf aan de slag gaan met de  Deze is zo eenvoudig en praktisch dat jij je alleen maar hoeft te focussen op jezelf en maak jij het loslaten voor jezelf alweer een heel stukje makkelijker.

Comment Section

1 reactie op “Waarom kan ik moeilijk loslaten?


Door BestTamara op 12 augustus 2019

I have noticed you don’t monetize loslaatportaal.nl,
don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month with
new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website
(they approve all websites), for more info simply search in gooogle:
murgrabia’s tools

Plaats een reactie


*