Page content

Waarom is loslaten belangrijk?

Waarom is loslaten belangrijk?

Loslaten is zo belangrijk voor jou omdat het voor jou veel prettiger is als wat je jezelf nu aandoet.

In de basis zijn we vrij en hebben we een heel mooi stuk gereedschap (denkvermogen) om een gedachte realiteit te maken. We zijn alleen zo ver opgegaan in onze gedachtewereld en onze individualiteit  dat we deze basis een beetje heel erg uit het oog verloren zijn.

Dat is jammer. Nu lijken de problemen alleen maar verder toe te nemen omdat we steeds verder komen te staan van die basis. We zijn zo met onszelf bezig en ‘onze problemen’ dat er altijd weer iets heel vervelends moet gebeuren waardoor we onze individualiteit en de daarmee gepaard gaande wensen en verlangens opzij zetten en zien dat het niet om ons als individu draait maar dat we deel uitmaken van of onderdeel zijn van een groot geheel.

Dat is niet iets wat je aan moet nemen. Dat heb je al genoeg gedaan voor jezelf. Het is prettig als je het gewoon ziet. Dus niet iets inkleuren op een bepaalde manier die je bestaande overtuigingen versterken maar doe eens een gekleurde bril af. Kijk eens door welke bril je kijkt en zet deze denkbeeldige bril eens af waardoor het moment een beetje minder ingekleurd wordt.

Daarom is het loslaten zo belangrijk en fijn voor jou omdat je al die ideeën steeds meer laat zijn.

De angst dat je iets van jezelf opgeeft komt dan vaak om de hoek kijken. En dat is allemaal heel logisch, maar zul je toch doorheen moeten prikken om door te gaan en de resultaten van het loslaten te ervaren.

waarom belangrijk om los te latenDeze zijn grandioos. Niet voor mij of voor jouw buurman maar als jij aan de slag gaat met het loslaten is het in de eerste plaats grandioos voor jou. De rest kan er van meegenieten. Jouw lichtje gaat steeds sterker stralen.

Dit is belangrijk voor jou en totaal niet egoïstisch. Wat je nu doet is vrij egoïstisch en dat komt gewoon voort uit angst. Als je gewoon dagelijks voor de voet weg los gaat laten, verdwijnt die angst en komt er een steeds natuurlijker, vrij en bijzonder gevoel tevoorschijn waarmee jij jezelf steeds meer laat schijnen. Je houdt jezelf nu onbewust nog zoveel tegen om jezelf te laten schijnen.

Je houdt jezelf nog teveel tegen om jouw talenten waarmee jij anderen van dienst kunt zijn te laten zien. Als je dit talent al duidelijk in beeld hebt zullen de angsten verdwijnen die nu misschien nog naar de voorgrond komen of het wel goed genoeg, leuk genoeg, mooi genoeg is voor anderen.

Maak van het loslaten gewoon steeds meer een alledaags ding van.

Maak jezelf zo belangrijk door los te laten alles dat problemen voor jou veroorzaakt en waardoor jij niet het leven leidt dat je graag wilt voor jezelf.

En zou je alles om je heen hebben losgelaten dat problemen voor jou veroorzaakt dan kom je erachter dat jij het enigste probleem voor jou bent. Want het zijn jouw overtuigingen en jouw lichamelijke spanningen waarmee jij het moeilijk maakt voor jou.

Jij geeft jezelf en de wereld het grootste geschenk dat jij kunt geven en dat is jezelf. Laat jezelf schijnen. Daarom is het belangrijk om los te laten. Dat verdien je. Veel plezier!

Comment Section

0 reacties op “Waarom is loslaten belangrijk?

Plaats een reactie


*