Page content

Waarom kan ik mijn ex niet loslaten?

Waarom kan ik mijn ex niet loslaten?

De reden dat het lijkt dat jij je ex niet los kunt laten is omdat je een hele grote emotionele rugzak met je meedraagt. Al dat negatieve in dat rugzakje is nu behoorlijk prominent aanwezig.

Je hebt zoveel met elkaar gedeeld en ervaren en daar zijn een heleboel emoties bij aan te pas gekomen.

Die heb je niet zo een twee drie verwerkt. Daar komt nog bij dat het je ex is en dat is niet voor niets. Om de een of andere reden zijn jullie niet meer bij elkaar. In jullie situatie geeft het bij elkaar zijn meer spanning als het niet bij elkaar zijn – om welke redenen dan ook.

Die negativiteit zorgt voor problemen. Van welke kant dan ook.

Dus is het een kwestie van waarom kan ik mijn ex niet loslaten? Nee, jullie gaan beide een eigen weg maar die emotionele band die je jarenlang met elkaar hebt opgebouwd en die emoties die je bij elkaar oproept zijn niet in een paar keer diep via de onderbuik te ademen weg of losgelaten.

Zijn er bijvoorbeeld kinderen in het spel dan wordt je daar toch telkens mee geconfronteerd. Misschien niet de hele dag door maar je wordt wel met de tegenpartij geconfronteerd en de reactie die het bij jou geeft. Je ex houdt je op dat moment weer een spiegel voor en dat wil je echt niet.

Wanneer je ex loslaten?

Als jij er klaar mee bent. Het is je ex dus je hebt al een bepaald deel losgelaten anders was het nog steeds je partner en niet je ex.

Nu komt het emotionele verwerkingsproces. Telkens als jij direct of indirect met je partner geconfronteerd wordt kun jij dit gelijk aanpakken want je wordt geconfronteerd met jezelf. Je krijgt die spiegel voorgehouden (zoals met alles) met de punten die je dwarszitten en die bij jou dus nog veel spanning oproepen.

Door dit laagje voor laagje weg te halen wordt de negativiteit die wordt opgeroepen in jou steeds minder. Daar help jij jezelf enorm mee en daardoor ook je relatie met je ex. Het is aan jou of je dat wilt!

hoe ex loslatenDie relatie hoeft niet fantastisch te zijn of te worden maar als er geen negativiteit in jou wordt opgeroepen sta je compleet vrij ten opzichte van je ex. Dan zal die periode die jullie samen hebben gedeeld een passend plekje krijgen en heeft heel de situatie tot iets bijzonder positiefs geleid.

Waarom laat jij je ex nog niet los? Omdat je dat onbewust nog niet helemaal wilt. Je wilt het nog niet loslaten. Je hebt allerlei gegronde redenen waarom je dat nog niet kunt.

Je hoeft dus dingen ook niet uit te praten (mag wel). Wordt wel moeilijk want jullie zitten niet meer op een lijn. Jij wilt iets en je ex wilt iets en dat is niet hetzelfde. Of misschien is het wel hetzelfde maar hebben jullie beide andere ideeën hoe dat te realiseren.

Ga gewoon telkens als je in gedachte of in het dagelijks leven met je ex wordt geconfronteerd aan de slag met de ‘Waarom methode’. Gewoon voor de voet weg die overtuigingen bewust maken waarmee je zegt iets niet te kunnen/willen accepteren.

Hoef je niet te wachten tot de tijd alle wonden heelt. Kun je gewoon zelf de wonden helen en blijven er leuke momenten over.

Waarom kun jij je ex nog niet loslaten? Omdat je onbewust dit nog niet wilt vanwege hele duidelijke overtuigingen.

Wanneer je ex loslaten? Je bent er al mee begonnen anders was het niet je ex.

Hoe je ex loslaten? Stapje voor stapje. Gewoon voor de voet weg. Word jij geconfronteerd met je ex op de een of andere manier en voelt dit niet prettig. Laat dan eens een laagje spanning los. Telkens weer.

Continu maar loslaten. Continu maar die spanning weghalen en verminderen in je lichaam, zodat je steeds minder ongemakkelijk voelt, dat is alles. Weet dat het jouw spanning is dat jou in de weg staat. Maak er eens een neutraal geschiedenis boek van, voor jezelf, voor je kinderen, voor je ex. Jullie verdienen zoveel meer als dat nu het geval is.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Waarom kan ik mijn ex niet loslaten?

Plaats een reactie


*