Page content

Waarom doet loslaten pijn?

Waarom doet loslaten pijn?

Doet loslaten pijn? Kan loslaten wel pijn doen want als je loslaat vermindert je lichamelijke spanning ten opzichte van bepaalde ideeën in je hoofd. Hierdoor is die gedachte minder prominent of nadrukkelijk in jou als individu aanwezig.

waarom doet loslaten lijnAls dat zo is waarom kan loslaten dan pijnlijk aanvoelen? Door los te laten ga je op zoek naar het onderliggende probleem. Naar de basis van het ‘probleem’. Naar het ‘Waarom komt het dat jij zo doet/denkt/voelt’.

Nu ga je gewoon in die stroom aan gedachten mee en heb je vaak niet in de gaten dat jij die gedachten aangenomen hebt als waar. Dat je die gedachten op de automatische piloot hebt gezet in plaats dat jij bewust bepaalt wat je wilt denken en daardoor wilt creëren – welk beeld wil jij creëren voor jezelf.

Dus in mijn ogen doet het loslaten geen pijn maar doordat je bewust stilstaat bij ‘waar het vandaan komt’ word jij je bewust van de basis van die pijn en dat is die spanning in je lichaam. Dat voelt oncomfortabel omdat je het vasthoudt door middel van een overtuigingen dat het vasthouden rechtvaardigt. Dat is geforceerd.

Iets in je hand vasthouden wordt op een gegeven moment ook onprettig en onnatuurlijk.

Nu houd je geen pen in je hand maar spanning in je lijf vast. Je rechtvaardigt het vasthouden met een redenatie die je dan los wilt laten. Dat wekt weerstand op.

Het vasthouden is vrij normaal voor je geworden al die jaren, maar is krampachtig en onnatuurlijk. Je hebt het niet nodig om jezelf een goed gevoel te geven. Daar hangt een prettig gevoel niet vanaf. Daarom wil je het loslaten.

Dit onbewust krampachtig vasthouden, dat is de pijn waar jij je bewust van wordt. De pijn is die spanning in lichaam. Die verminder je door los te laten want jij word je bewust van de spanning die er zat/zit.

Je kunt een kromme banaan niet recht lullen. Je kunt jezelf er wel van overtuigen dat je het kunt, maar er komt een dag dat je eigen overtuiging toch haarscheurtjes beginnen te vertonen. Omdat het leven laat zien dat bepaalde overtuigingen die je eerst had niet per definitie zo zijn waardoor anderen overtuigingen steeds tegenstrijdiger kunnen aanvoelen.

Het hele mentale aspect is aangenomen als dat het zo is. Het mentale is nooit definitief en is onderhevig aan tijd.

Je wilt je eigen mening over iets hebben. Je wilt je individualiteit tonen.  Je houdt het natuurlijke tegen. Je blokkeert eigenlijk de energie die door je lichaam stroomt. Daar wordt je op dat moment mee geconfronteerd.

“Leaders spend 5% of their time on the problem and 95% of their time on the solution. Get over it and crush it.” – Anthony Robbins

Als je dus loslaat breng jij in dat moment je adem omlaag. Probeer zo laag mogelijk via de onderbuik op een natuurlijke manier te ademen, adem je door die spanning (die er dus al zit alleen bemerk je dat nu pas bewust) heen en dat lucht een beetje op. Je hebt ten eerste dat automatisme doorbroken. Je zegt nu bewust ‘he ik mag dat zo ervaren maar ik heb een vrije wil en hoeft dus niet als ik niet wil’.

Ten tweede heb jij een beetje spanning opgeheven, een laagje spanning weggehaald waardoor er minder spanning overblijft en jij je dus prettiger voelt. Minder spanning is prettiger, is positiever.

In mijn ogen doet het loslaten geen pijn. Het is die bewustwording van al die spanning, en daardoor pijn, die je vasthoudt waardoor het pijnlijk lijkt.

Je laat los datgene dat je ooit in het verleden aan de hand van een moment hebt opgeslagen om zo het leven te moeten bezien.

Die pijn is spanning en die spanning die je ervaart in je lichaam proberen we in de volksmond te verklaren en in te schalen op sterkte aan de hand van labeltjes. Dit is wat we aannemen als emoties.

Het zijn laagjes van spanning. Heel veel laagjes zorgt voor heel veel spanning. Heel veel spanning is heel negatief, hele negatieve emoties. Daarom is het ook niet in een keer loslaten. Je haalt voor jezelf een laagje weg en dat voelt prettiger.

pijnlijk om los te latenIs er immens verdriet en ga je daarmee aan de slag dan is het niet zo dat jij je binnen 10 sec. helemaal tiptop voelt. Misschien ga je aan de slag om bewust die spanning in je lichaam te verminderen. Haal je lagen weg en gaat het van verdriet naar woede of passiviteit. Dat lijkt ook niet prettig maar is in ieder geval een stuk prettiger als dat immense verdriet. Je zit dan al op een vele hogere frequentie van ervaren.

Je bent op de weg omhoog voor jezelf. Terug naar een natuurlijke staat waarin je de situatie kunt accepteren, dat je er vrede mee kunt hebben en steeds bewuster wordt van het feit dat heel het leven plussen en minnen zijn maar eigenlijk ook totaal niet. Dat het leven en dat jij in de basis complete vrij bent en je kunt creëren en het leven vorm kunt geven zoals je zelf graag wilt.

Vanuit die natuurlijke staat is het een heel mooi leven waarin jij jezelf en anderen in hun waarde laat. Begin daarom om jezelf in waarde te laten en al die spanning (pijn) die je hebt opgeslagen los te laten. Het loslaten kost geen pijn, je wordt met je neus op de feiten gedrukt van al die pijn die jij door de jaren hebt opgebouwd en die je lekker hebt weggestopt en verbloemd met hele mooie verhalen (overtuigingen) die jij aan jezelf verkoopt dat het goed is om het zo te bezien.

Dat mag, je hebt een vrije wil, maar je verdient meer dan dat.

 

Comment Section

0 reacties op “Waarom doet loslaten pijn?

Plaats een reactie


*