Page content

Loslaten van stress – Hoe kan ik stress loslaten?

Loslaten van stress – Hoe kan ik stress loslaten?

Stress is spanning in je lijf waar je mee wordt geconfronteerd. Je wordt dus geconfronteerd met jezelf. Stress is dus niet de situatie. Het zijn de situaties waarin jij duidelijk spanning in je lichaam bemerkt of steeds meer spanning bemerkt.

Je wilt die spanning die steeds duidelijker als reactie optreedt verminderen.  De stresssituatie is dus ook een mooie gelegenheid om er wat mee te doen.

hoe stress loslatenJe kunt natuurlijk het probleem zien maar als je verder kijkt zie je juist dat het moment een uitgelezen mogelijkheid is. Een uitgelezen mogelijkheid waarin jij geconfronteerd wordt met jezelf en dat je bemerkt dat er spanningen op de voorgrond komen waar jij je niet van bewust was dat deze er waren in jou en dat je deze stap voor stap kunt verminderen.

Als er minder stress is ben je dus meer ontspannen omdat er geen of weinig spanning in jou aanwezig is. Het raakt je niet persoonlijk. Als je hier steeds minder last van hebt bemerk je vaak hoeveel spanning er misschien nog wel in de lucht hangt bij anderen.

“One of the best pieces of advice I ever got was from a horse master. He told me to go slow to go fast. I think that applies to everything in life. We live as though there aren’t enough hours in the day but if we do each thing calmly and carefully we will get it done quicker and with much less stress.” – Viggo Mortensen

Loslaten is niet een natuurlijk middel tegen stress. Jij bent het natuurlijke middel dat stress veroorzaakt voor jou en jij bent het natuurlijke middel dat de stress weer kan laten verdwijnen.

Je laat dit verdwijnen doordat je (a) het wilt, (b) bewust wordt waarom jij dat moment als stressvol ervaart en (c) die lichamelijke spanning (de stress) vermindert.

Zo moeilijk is het dus niet. Want als jij niet wilt gebeurt er niets. Als jij niet aan de slag wilt om stress te verminderen voor jezelf was je nu niet hier dit artikel aan het lezen.

Dat zit dus wel goed. Om er wat aan te doen moet je wel bewust worden wanneer die stress momenten optreden. Omdat je wilt en hiervan bewust wordt is het makkelijk om de achterliggende reden te vinden waarom je dat stressvol vindt.

Stress vermijden kan prettiger lijken, maar je vermijdt in mijn ogen alleen maar de confrontatie met jezelf en dus de mogelijkheid om iets blijvende op te lossen. Je neemt die spanning in je lichaam veel te serieus. Je gaat ervan uit dat die spanning in je lichaam ook zo is.

Dat is niet zo. Dat heb jij zo voor jezelf opgeslagen om zo te moeten zien en ervaren.

Het is dus ook niet een kwestie om te leren met stress om te gaan. Waarom moet je er mee leren om te gaan. Het is in jou aanwezig en het is niet zo dat je maar moet accepteren dat jij jezelf je hele leven in de weg zit.

Verminder gewoon beetje bij beetje die spanning als je er mee geconfronteerd wordt. Je bent niet je lichaam en je bent niet je gedachte. Jij zit erachter.

Het lichaam denkt niet. Jij zet een gedachte in beweging. Een gedachte is een gedachte en jij bepaalt hoe je lichaam reageert op die waarneming via de zintuigen.

hoe stress loslatenJe bent dus niet overgeleverd aan iets waar je mee moet leren omgaan. Er ontstaat bijvoorbeeld een grote financiële schuld die opgelost dient te worden. Ben je dan financieel voor het leven getekend? Moet je maar accepteren dat dit je hele leven zo zal blijven? Nee, gewoon weer gaan bouwen en die schuld verminderen. Een manier vinden om die financiële schuld en het probleem waardoor die schuld ontstaan is op te lossen.

Zoals je ziet ben je in mijn ogen totaal niet het slachtoffer. Je kunt er dus ook niet over klagen. Want het probleem ligt bij jou. Jij was het slachtoffer van jezelf. Nu niet meer want je weet wat er aan de hand is en wat je terplekke kunt doen om die stress te verminderen, om die spanning aan te pakken. Ga eens in een stressvolle situatie aan de slag met de ‘’. Gewoon voor de voet weg die spanning en stress loslaten met behulp van deze eenvoudige effectieve methode.

Je hebt dus geen last van stress, je wordt gewoon geconfronteerd met jezelf.

Als die spanning de overhand neemt waardoor jij niet in staat bent om vrij en natuurlijk te doen wat je op dat moment moet doen en op de manier dat je wilt doen dragen je gedachtes en emoties niet echt bij om jouw leven en dat van anderen aangenamer te maken.

Het beïnvloedt de vrijheid van denken en daardoor je creativiteit. Dat is zonde en niet nodig.

Comment Section

0 reacties op “Loslaten van stress – Hoe kan ik stress loslaten?

Plaats een reactie


*