Page content

Hoe kan ik leren loslaten?

Hoe kan ik leren loslaten?

Loslaten hoef je eigenlijk niet te leren en je hoeft er niets voor te leren. Je houdt nu onbewust zoveel vast maar laat ook onbewust al los. Je staat er niet bij stil. Leren loslaten is gewoon een kwestie van doen, meer niet en dus bewust worden van wat er gaande is en wat je doet.

Door te doen, word jij je steeds bewuster van jezelf, van de resultaten van wat je denkt en hoe jij je daarbij voelt. Je wordt steeds bewuster van anderen, van het leven, van de spanningen die er in de lucht hangt.

Voor mij persoonlijk moest er altijd een logica zitten in het iets doen op een bepaalde manier. Loslaten, daar had ik al genoeg over gelezen maar deed er niet veel mee, totdat ik me realiseerde dat ik het mezelf aandeed en ik bepaalde antwoorden wilde. Er ontvouwde zich een bepaald doel.

hoe leren loslaten Toen was het gewoon doen. De wil om los te laten was zo groot omdat het een en al logica was. Liet ik los op een bepaalde manier? Nee ik liet gewoon los en had zelf niet in de gaten wat ik deed. Gek he? Ik durfde de confrontatie met mezelf aan te gaan of eigenlijk mezelf onder ogen te komen.

Het enige wat ik eigenlijk deed was mijn gedachten niet meer klakkeloos aannemen als waar. Er gewoon naar kijken.

Waarom interpreteer ik dit zo? Waarom praat ik zo, doe ik zo, voel ik me zo.

En dan komen er heel veel overtuigingen naar de voorgrond waar jij jezelf als individu aan vastklampt om je eigen kijk te rechtvaardigen.

Op dat moment ben je dus al direct veel minder bevangen in je eigen gedachte. Je doet een stap terug, gaat er niet compleet in op en kijkt naar wat er fysiek en mentaal en emotioneel gaande is.

Wil je dat zo denken? Ja, prima ga lekker verder zo. Wil je dit niet, dan zie je dus op dat moment wat jij jezelf wijsmaakt (overtuiging) waardoor je zo doet, denkt en voelt. Je daden komen voort uit je gedachten en emoties. Emoties zijn de manier waarop jij datgene dat je waarneemt of bedenkt inkleurt voor jezelf. Hoe jij het wil verkopen voor jezelf.

Dat hoeft niet zo. Je hoeft het niet positief te maken maar ook niet negatief. Kun je het ook eens gewoon zo zijn?

Ja maar dan… hoor ik vaak. Precies, weer een donders goede reden om niet los te laten. Je ego wil dit ook niet want je wilt jezelf ook niet laten kennen.

hoe leren loslatenEr valt niets te bekennen. Je hoeft geen kleur te bekennen. Om los te laten zijn er drie componenten belangrijk. Het begint bij component één en component twee is niet relevant als component één niet voldoende aanwezig is. Component drie is pas relevant als component twee gebruikt is.

Ze volgen elkaar op:

  1. De wil om los te laten
  2. Een makkelijke manier om in kaart te brengen waarom je iets doet/denkt/voelt
  3. Een eenvoudige manier om die ‘reden waarom’ los te laten

Snap de logica van het loslaten, snap de logica en eenvoud van het leven waardoor de stappen die je zet ook heel logisch zijn om te nemen. Dat het zo onlogisch wordt om ze niet te nemen.

Maak het leven niet te moeilijk. Dat doe je nu echt nog veel te veel. Ga loslaten. Ga aan de slag, met de ‘Waarom methode’. Doe, ervaar de resultaten. Daarin leg ik alles uitgebreid aan je uit. Ik weet eigenlijk niets meer te zeggen dan “Ga alsjeblieft aan de slag met de waarom methode” Gun het jezelf. Lees het eens door en doe het gewoon. Meer is het niet. Veel plezier!

Comment Section

0 reacties op “Hoe kan ik leren loslaten?

Plaats een reactie


*