Page content

Hoe laat je dat constante verlangen los?

Hoe laat je dat constante verlangen los?

Allereerst, heel simpel: een gedachte is je focus en het verlangen wordt gecreëerd door de emoties die jij aan dat idee hebt gekoppeld. Dat is wat je voelt. Die drang, die spanning. Je zegt iets te moeten, te moeten doen, te moeten hebben om die spanning te kunnen laten varen.

Hef de lichamelijke spanningen, emoties, op en je heft dat constante verlangen op.

Dan komen we bij het volgende punt – je wilt dus iets om je beter te laten voelen dan je nu doet. Wie laat wie zo voelen? Jij laat jezelf zo voelen, die lichamelijke spanningen zijn variabel, niet altijd constant. Je neemt het aan, maar wat neem je aan?

Jij bent niet de gedachte. In de basis ben je vrij, ben je onverstoorbare rust. Van daaruit ben je een een ego gaan creëren, een identiteit, dit ben ik. Een individu. Eigenlijk ben jij jezelf van oneindig groot, oneindig klein gaan maken. Zo houd jij jezelf heel je leven gevangen.

Dat individu is incompleet in jouw ogen en denkt iets nodig te hebben om het “ik” weer compleet of completer te maken. Nou, dat gaat je nooit lukken.

Dus je bent één in de basis, je bent vrij. Dan klamp je jezelf vast aan het idee, ik ben dit individu. Om jezelf houvast te geven, om het tastbaar te maken voor jezelf.

Dat is fijn maar geeft tegelijkertijd ook een leegte. Je denkt iets te missen. Dat is een oncomfortabel gevoel dat je denkt op te lossen door een verlangen in te willigen.

Een gedachte is je focus, dat is waar je om vraagt. Maar waar je naar verlangd is dus je focus om indirect voor elkaar te krijgen waar je eigenlijk naar op zoek bent. Naar vrijheid, naar jezelf, naar die basis, je wilt een moment creëren waarop het voor jou gerechtvaardigd is om die spanningen die je nu kunstmatig vasthoudt, los te mogen laten voor jezelf.

Je houdt ze vast op jouw gerechtvaardigde manier vanuit jouw verleden bezien, opgeslagen in jouw persoonlijke rugzakje.

Waar ligt de eerste tijd je focus op wanneer je een mooie auto ziet rijden of staan? Wat gek dat je in de tijd erna dit model in eens veel meer ziet rijden.

Die focus was eerst veel breder, je zag auto’s, nu is het meer gefocust op die ene auto. Daar sta je niet bij stil. Maar zo heb je heel veel focuspuntjes onbewust voor jezelf opgeslagen in jouw rugzakje. 70% is (te) negatief wat betekent dat er teveel lichamelijke spanning aan gekoppeld is. Kortom dat voelt niet prettig, daar wil je vanaf.

Dus het gevoel is voor jou maatgevend, dat bepaald de mate van verlangen. Onbewust heb je daarom zoveel verlangens verzameld je leven lang, want je hebt aan zoveel gedachten een spanning gekoppeld die je wil laten vieren.

Door de verankering waarmee jij het voor jou persoonlijk maakt, de emotie, de lichamelijke spanning, voor jezelf op te heffen, worden die onbewuste verlangens steeds minder. Daardoor krijg je rust in je hoofd en kun jij je steeds meer focussen op datgene dat je echt graag wilt voor jezelf.

Je focus ligt steeds minder op het verminderen van die stoorzenders in je hoofd, die worden namelijk steeds minder en steeds minder nadrukkelijk aanwezig.

Je heft zo beetje bij beetje dat dominante gevoel, dat overheersende gevoel in jou op dat je anders zegt alleen maar los te kunnen laten als je ……. hebt.

Het bewust loslaten is eenvoudig, logisch, en geeft je de blijvende vrijheid terug waar je in alles wat je verlangt en wilt hebben, doet, zijn, naar op zoek bent.

Hoe kun je dat dan doen? Ons motto is om het allemaal niet te moeilijk te maken en gewoon simpel dagelijks voor de voet weg aan de slag te gaan.

Voor de voet weg aan de gang te gaan met het in de eerste plaats loslaten van alles wat je niet dient. Gewoon tijdens je dagelijkse bezigheden. Bemerk je iets waarmee jij jezelf minder lekker laat voelen dan nodig. Doorbreek dat patroon eens, elke dag die patronen.

Dan kun je zeggen ‘ja maar ik wil dat constante verlangen loslaten!’. Dat doe je dan ook heel direct. Je laat namelijk datgene los waarmee jij jezelf minder prettig laat voelen. Dat is de oorzaak dat er dat verlangen is.

Laat je de oorzaak varen dan wordt het gevolg ook minder. Dat doe je zo elke dag weer, gewoon omdat het kan en omdat je dat verdient. Zo kom je steeds makkelijker, relaxter prettiger in momenten te staan waardoor je steeds meer één met het moment en alles om je heen wordt. Waardoor er steeds minder noodzaak is om dingen te willen om je beter te voelen.

Je gaat steeds meer zien en ervaren dat jij de kers op de taart bent. Dat het leuk is om te creëren en dingen te willen, maar dat dit een extra kers op de taart is. Je hebt het niet nodig om jezelf beter te laten voelen of een gevoel te compenseren, maar gewoon omdat het kan.

Zo stop je de gekkigheid in je hoofd die je zelf, omdat je er nooit bij stilstond, hebt gecreëerd. Je hoeft het niet op te lossen, je hebt immers een vrije wil. Maar stop eens met de gekkigheid. Roep je gedachten, dat constante verlangen een halt toe. Het is zo simpel, logisch en zo bevrijdend.

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe laat je dat constante verlangen los?

Plaats een reactie


*