Page content

Hoe kom ik er achter wat ik los moet laten?

Hoe kom ik er achter wat ik los moet laten?

Ik kreeg gister deze korte vraag in onze inbox:

“Hoe kom ik er achter wat ik los moet laten?”

Dan kan ik zeggen: “dan moet je dat eens loslaten”.😂 en daar komt het in het kort ook wel op neer.

Alles is verweven met elkaar. Heel het beeld dat jij hebt van jezelf, staat in verhouding tot je kijk op de wereld om je heen en van jezelf tot de wereld om je heen.

Dat werkt door in alles, echt in alles. Wat is het doel van loslaten? Je wilt je prettiger voelen dan je nu doet, in het algemeen of aangaande iets. Wanneer je loslaat, laat je lichamelijke spanning vieren. Minder spanning voelt prettiger, fijner, natuurlijker. Dat is zo bijzonder positief omdat je minder spanning met je meedraagt die wordt getriggerd als reactie op wat je waarneemt via je zintuigen.

Daardoor sta je steeds vrijer, onbevangener en prettiger in het leven – in het moment. Je leven wordt gewoon steeds prettiger en dat verdien je.

Je ervaart de positieve resultaten door gewoon dagelijks voor de voet weg aan de slag te gaan met het bewust loslaten.

Doordat je dit gaat doen ga je dat ook bemerken en kom je er steeds meer achter dat jij degene bent die jou tegenhoudt. Niet doordat iemand je dat uitlegt maar doordat je het zelf ziet en ervaart.

Je staat op de parkeerplaats van de supermarkt en iemand schiet net voor je een parkeervak in. Oh jee, je voelt van alles op komen borrelen. Misschien irritatie, misschien wordt je boos, misschien voel je jezelf onzichtbaar, misschien onmachtig, misschien moet je wel lachen. Wat het ook is, als het negatief is voelt de reactie die naar boven komt borrelen minder prettig dan dat jij je kan voelen (ook al lijkt het op dat moment gegrond) en doe jij jezelf tekort.

Je kunt stennis gaan staan maken om de plek terug claimen zodat die spanning wegebt. Dan is het wachten tot een andere keer waarop die spanning in jou wordt getriggerd en je niet bij machte bent om de situatie te controleren of iets af te dwingen om dat gevoel te laten verdwijnen.

Het punt is dat dit gevoel ook niet verdwenen is, je houdt het in leven, je neemt die overtuiging, waarmee het gegrond is voor jou om jezelf niet prettig te laten voelen, bijzonder serieus. Je houdt het in leven omdat je er vanuit gaat dat er ook iets moet veranderen voordat jij je weer prettiger kunt laten voelen.

Je wilt graag loslaten, waarom? Omdat jij je prettiger wilt laten voelen dan dat je nu doet en weet dat de manier waarop je dat deed niet voldoende is om het blijvend te realiseren.

Om iets op te lossen voor jezelf is het belangrijk dat je inwaarts gaat, dat je naar jezelf gaat kijken.

Wat zijn de gebieden in je leven waar het minder lekker loopt, wat moeilijker gaat als gebieden die vanzelf gaan en je eigenlijk nog geeneens bij stilstaat? Beschrijf deze eens voor jezelf. Pak eens pen en papier en schrijf eens op wat de gebieden of onderwerpen zijn die voor jou moeilijker gaan dan de dingen die heel natuurlijk gaan in je leven.

Beschrijf deze eens en zet er dan eens achter waarom je denkt dat ze moeilijker gaan. Is dat altijd zo geweest, is dat nu voor het eerst, zijn het bepaalde periodes? Waardoor komt dat volgens jou.

Schrijf dat eens op en ga daarmee aan de slag om los te laten, gewoon puur met die ‘reden waarom’. Ga ergens zitten waar je niet gestoord kunt worden en doorbreek die patronen met behulp van de ‘Waarom methode’. Doe dat zo eens een week en zie wat het je brengt.

En ondertussen? Gewoon lekker dagelijks voor de voet weg in de breedte loslaten. Tijdens je dagelijkse bezigheden pas je de ‘Waarom methode’ toe op momenten dat jij jezelf onbewust negatiever laat voelen als dat je verdient (hoe gegrond zo ook lijken).

Pak die momenten bij de lurven en doorbreek die automatische geconditioneerde denkpatronen, ervaar de resultaten. Dan zie je dat het werkt wat je doet en blijf je het doen. Als jij je al bijzonder prettig zou voelen ben je ook niet bezig om erachter te komen wat je los moet laten. Begin eens op deze manier, misschien geeft deze aanpak en de resultaten die daar uit voortvloeien je voldoende inspiratie. Heel veel plezier!

Heb jij ook een vraag? Laat het ons weten via info@loslaatportaal.nl. Wil je graag reageren, doe dat dan hieronder. We horen en lezen graag jouw kijk en toevoeging.

Comment Section

0 reacties op “Hoe kom ik er achter wat ik los moet laten?

Plaats een reactie


*