Page content

Hoe kan ik iemand loslaten?

Hoe kan ik iemand loslaten?

Om de vraag te beantwoorden ‘Hoe kan ik iemand loslaten’ schieten mij nu eerst twee andere vragen te binnen, namelijk: Waarom iemand loslaten en Wanneer iemand loslaten?

Waarom iemand loslaten?

Het leven hangt aan elkaar van NU momenten. Van de dag dat je bent geboren tot de dag dat het leven je lichaam verlaat.  In de tijd tussen het geboorte jaartal en jaartal van overlijden wordt op een kaartje vaak een streepje gezet. Dit streepje staat voor een heel leven. Een heel leven aan NU momenten. In deze momenten ben jij je vaak afhankelijk op gaan stellen ten opzichte van anderen. Aan anderen voor het ervaren van jouw eigen geluk. Aan anderen voor het ervaren van dat natuurlijke gevoel in jou aanwezig.

Het leven is nu. Er is nooit een tijd geweest waarin je leven niet nu was, en die komt er ook niet. – Eckhart Tolle

Dat hele natuurlijke, pure ongepolijste innerlijke gevoel. Dat gevoel dat jij ervaart. En als je mij nu vraagt ‘Waarom iemand loslaten’ dan is het omdat je ziet dat jij niet afhankelijk bent van die persoon om dat gevoel van geluk te ervaren. Of misschien heb je heel veel negativiteit (negatieve emoties) aan een bepaalde persoon verankerd. Hiermee doe jij jezelf maar ook anderen te kort.

Je laat die persoon niet los. Je laat die spanning los die jij voor jezelf hebt opgeslagen en die jij ervaart als je met deze persoon in contact komt of voor de geest haalt.

Zoals ik net zei is dit niet fair ten opzichte van jezelf maar ook niet ten opzichte van de ander. Het gevoel zit in jou. Vanuit bepaalde overtuigingen rechtvaardig jij dat gevoel. Deze overtuigingen zijn niet definitief. Je kunt je waarschijnlijk wel personen voor de geest halen die je eerst niet mocht en later wel om de een of andere reden.

Zo zijn er ook personen waar je misschien zelf goed bevriend mee was op een bepaald moment en nu gun je elkaar het licht in de ogen niet meer.

Het zit allemaal tussen jouw oortjes. Het is bijzonder prettig voor jou als persoon om dingen te laten zijn.

Wanneer iemand loslaten?

Wanneer is het verstandig om iemand los te laten? Dit is verstandig als jij er klaar mee bent om het vast te houden. Misschien zeg je al 20 keer dat je er klaar mee bent maar dat is wat anders als dat gevoel dat er onbewust zit.

iemand loslatenMisschien ben je er bewust wel klaar mee maar onbewust niet om iemand los te laten. Zitten er nog teveel haken en ogen (overtuigingen) aan waardoor voor jou de weerstand om los te laten groter is dan niet los te laten. Daarom wil je aan de slag. Als die weerstand er niet was dan zou je ook niet meer op zoek zijn naar info hoe jij iemand los kan laten.

Zoals ik in het begin al zei, is elke situatie verschillend. Jij hebt jouw situatie bezien vanuit jouw rugzak met onverwerkte momenten uit jouw verleden. Wie ben ik dan of is iemand anders dan om voor jou te bepalen wanneer de tijd is aangebroken om iemand los te laten.

Ik kan je daarin wel advies geven ‘wanneer’ maar dat is voor mij makkelijk praten want ik ben niet emotioneel betrokken in jouw situatie. Ik voel niet wat jij voelt.

Je kunt het los zien van elkaar. Maak het niet te persoonlijk. Het is niet de persoon waar je mee aan de slag gaat. Je gaat aan de slag met je eigen gecreëerde lichamelijk spanning die optreedt wanneer jij geconfronteerd wordt met deze persoon.

Als je nu dus zover bent dat je bewust aan de slag wilt gaan om die onbewuste spanning die je ten opzichte van iemand of meerder personen hebt, te verminderen is het moment voor jou daar.

Het leven en daardoor ook de personen op je pad, houden je toch een spiegel voor waarin jij jezelf terugziet. Neem het daarom ook allemaal niet zo persoonlijk op. Jij roept ook weer bepaalde spanningen op in anderen. Dat zijn hun spanningen niet de jouwe. Je kunt niet de hele dag op eieren lopen om iedereen te vriend te houden en ervoor te proberen te zorgen dat een ander niet geconfronteerd wordt met zichzelf. Maar ook vice versa.

iemand loslatenZo kun je dat ook niet van anderen verlangen. Iemand loslaten voelt dus vaak heel ongemakkelijk. Het ongemakkelijk voelen komt van de ideeën waar jij jezelf aan vastgeklampt hebt om het vasthouden van die ideeën en spanningen te rechtvaardigen.

Je hebt je principes en nu kan het lijken alsof jij je eigen verloochend, maar die waren er eerst niet. Die heb je aangenomen en zijn waarschijnlijk door de tijd heen ook nog verschillende malen veranderd.

De omstandigheden waarin je dit wilt kunnen heel verschillend zijn. Misschien lees je dit omdat je kinderen wat meer los wilt laten maar dat lijkt je niet te lukken. Misschien kom je er achter dat bepaalde personen een negatieve invloed op je hebben, maar lukt het je niet deze los te laten.  Misschien iemand die je verloren hebt in de dood, misschien wil je wat meer afstand kunnen nemen van je ouders, van je partner, oude vrienden, buren, collega’s, etc.

Wat of eigenlijk wie het ook is, weet dat je geen afstand wilt nemen van die persoon maar wat die persoon in jou oproept. Die spanning die als reactie op wat je waarneemt optreedt. Dat wil je niet meer zo ervaren. Ga daar eens mee aan de slag en zie, aanschouw en ervaar dan eens hoe deze persoon verandert. Hoe jij tegen deze persoon aan gaat kijken. Welke brillen je ondertussen afzet wanneer je geconfronteerd wordt met deze persoon en daardoor direct met jezelf.

Ga in deze momenten eens aan de slag met de ‘Waarom methode’. Heb je deze methode nog niet, meld je dan eens aan en ga lekker voor de voet weg aan de slag. Echt waar, het leven is niet zo moeilijk als jij jezelf wijs wilt maken. Daar los te laten met de waarom methode ga jij jezelf dus ook steeds minder wijs maken en steeds meer gewoon zien.

Kun je door het loslaten een persoon gewoon accepteren, gewoon laten zijn, roept het geen negativiteit in jou op, dan valt op een natuurlijke manier het contact met elkaar ook op z’n plek.

Dus elk moment is het juiste moment. Je laten lagen van spanning los en minder spanning is altijd prettiger. Dus je laat personen steeds meer in hun waarde, je laat ze steeds meer zijn.

Je bent nu alleen niet meer afhankelijk van deze persoon om te bepalen hoe jij je voelt. Je hebt het losgelaten en bent er achter gekomen dat jij je eigen lot uit de loterij al vanaf je geboorte in handen hebt en hoe je het kunt verzilveren. Dag in dag uit. Niet alleen met personen, maar met alles. Veel plezier!

Comment Section

0 reacties op “Hoe kan ik iemand loslaten?

Plaats een reactie


*