Page content

Hoe kan ik alles loslaten?

Hoe kan ik alles loslaten?

“Hoe kun je alles loslaten” is makkelijker beantwoord dan uit te voeren. De manier waarop je alles kunt loslaten is niet moeilijk, wat het moeilijk maakt zijn al die onderliggende onbewuste overtuigingen die jou nu geïsoleerd houden om alles vanuit het ‘ik ben dit individu’ te bezien.

Mijn inzicht om dit te doen, is bewust aan de slag te gaan met het loslaten van je ego – het loslaten van al die gedachten die je hebt opgeslagen en die verband houden met het aangenomen concept van ‘ik het individu’. Waar ik het normaal heb over het loslaten van bijvoorbeeld angsten of focus op bepaalde facetten van je leven, ga je nu voor de voet weg bewust aan de slag om alles los te laten.

Als jij dit hier nu leest dan ben je dus al vele stappen verder als de gemiddelde persoon. Die zijn bezig met ‘ik dit individu’. Jij bent bezig met ’IK’, het zijn.

You can have anything you want, providing you first let go of wanting it. – Lester Levenson

Personen die bezig zijn met ‘ik dit individu’ zijn meer bezig met het ‘hebben’ dan met het ‘zijn’ en ‘kunnen zijn’ Waarom? Omdat ze daar hun individualiteit aan ophangen en mee kunnen inkleuren.

Als jij voor jezelf aan de slag gaat om voor de voet weg alles los te laten betekent dat niet dat je in rook opgaat. Dat betekent niet dat je als individu ophoudt te bestaan.

Dit betekent dat je ziet wat het leven is. Dat je steeds duidelijker het moment bewust ervaart en dat je teruggaat naar de basis, naar vrijheid. We zijn allemaal op zoek naar vrijheid en iedereen vult dat op z’n eigen manier in. Iedereen is bezig vrijheid te creëren vanuit zijn of haar eigen individualiteit.

alles loslatenDat kan van alles zijn, van meer/minder geld, meer/minder seks, een onderneming starten, juist in loondienst gaan werken, kinderen, anderen helpen, anderen jou laten helpen. Wat het ook is iedereen heeft er zijn eigen ideeën over aan de hand van ieder zijn overtuigingen en dus ieder zijn situatie die uit die overtuigingen ontstaan zijn.

Als je dan bereikt hebt wat je wilt bereiken voelt dat prettig maar er blijft toch altijd een gat. Je mist iets. Het geeft ook niet 24/7 voldoening. Het enige wat je gedaan hebt is dat je een prettig gevoel gekoppeld hebt aan iets of iemand.

Dat is niet blijvend. Alles loslaten wel. Je gaat terug naar de basis en daar is de ultieme vrijheid. Wat je van nature bent. Je gaat terug naar de basis door al die ideeën los te laten van wat je nu denkt te zijn en je niet compleet gelukkig maakt.

Dat hoeft ook niet want je bent het al, daar heb je niets of niemand voor nodig. Iets of iemand is die extra kers op de taart die jij al bent.

Door die lagen van overtuigingen weg te halen zie je steeds meer het leven. Dat is de vrijheid waar iedereen onbewust naar op zoek is.

En vanuit die vrijheid heb je een prachtig denkvermogen om te creëren wat je wilt. Dat is zoals ik net al zei een extra kersje op de taart met kers die jij nu al bent.

Je kunt alles loslaten door jezelf continu de vraag te stellen ‘wat ben ik?’. Als je ziet wat je bent en je kunt dat ook blijven dan heb je alles losgelaten. Want het enige waardoor je het niet ziet en kunt blijven zijn de overtuigingen waar jij je nog aan vastgeklampt hebt en die worden getriggerd in momenten door jou.

Laat je los dan ben je vrij van die automatische onbewuste gedachtes, vrij van die onbewuste denkpatronen die je zelf daar hebt opgeslagen (wanneer en om wat voor reden dan ook).

Verval je weer terug in de problemen, zorgen of in ieder geval die gedachtestroom dan heb je dus nog meer los te laten.

Een gedachte is je focus, daar is waar je om vraagt. Laat dus eens los alles waar je niet om wilt vragen en je houdt jezelf over.

Wil je alles loslaten, neem dan eens dagelijks de tijd voor jezelf en ga bewust aan de slag met het loslaten. Ga ergens zitten waar je niet gestoord wordt, doe je ogen dicht en ontspan. Stel jezelf de vraag ‘Wat ben ik’ Dat is je focus.

Wanneer er een andere gedachte naar voren komt kijk je ernaar en laat je los aan de hand van de Waarom Methode. Want door aan de slag te gaan met de Waarom Methode laat je eenvoudig overtuigingen los.

Om daarna jezelf weer de vraag te stellen ‘Wat ben ik?’

Dat is zo effectief want je focus ligt op het alles loslaten en je laat tegelijkertijd overtuigingen los die nu het zien en het ervaren van het antwoord in de weg staan.

Wanneer je een overtuiging loslaat vallen ook zoveel ‘gewone’ gedachtes als een last van je schouders die je eerst dacht omdat deze verband hielden met die overtuiging. Je laat alles beetje bij beetje los waardoor je steeds meer rust in je hoofd krijgt en je ziet wat jij echt bent en wat het leven inhoudt.

Om snel alles los te laten ga dan telkens voor het ‘waarom’. Laat dat laagje aan spanning los waardoor je minder bevangen bent in je gedachte. Minder in opgeslokt wordt, steeds meer afstand neemt van je eigen aangenomen ideeën die je nu meer in de weg zitten als nodig is.

Het enige wat je doet is steeds meer accepteren en daardoor heel natuurlijk kunt zien wat je bent. ‘Wat ben ik’ is de meest directe vraag om te zien wat je bent. Doe dit en je ziet in maanden, enkele jaren, wat je bent, wat het leven is, hoe mooi en bijzonder het leven is en hoe moeilijk jij jouw leven nu echt nog maakt.

Comment Section

0 reacties op “Hoe kan ik alles loslaten?

Plaats een reactie


*