arrow_drop_up arrow_drop_down

Je gaat het pas zien als je het doorhebt!

Ik las een tijdje terug een boek over Johan Cruijff met als titel: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” Wat een geweldige titel, wat klopt als een bus.

Als je eenmaal hebt ervaren wat het is om in de plek te komen dat je volledig gelukkig bent met jezelf – de plek dat het niet uitmaakt waar je staat en met wie onder wat voor omstandigheden – dan zul je het zien. En zul je niet alleen begrijpen maar ook letterlijk telkens weer ervaren wat het is.

Door systematisch een plan te voltrekken om dagelijks werkelijk gelukkig te zijn met jezelf zal je alles wat je werkelijk wilt zonder enige inspanning aantrekken in je leven.

Als jij je goed voelt MOET het gewoon beter en beter worden of het fysieke bewijs er nu al is of niet, want als jij je goed voelt komt het ook goed PUNT UIT.

Het verschil tussen slagen en falen is niet zo groot. Het verschil is maar een paar procent. Denk maar eens aan iemand die gaat golfen voor de eerste keer en aan een professioneel golfer. Ze slaan beiden tegen het kleine golfballetje.

Alleen zal het balletje van de persoon die voor het eerst golft overal heen vliegen behalve waar hij of zij het graag wilt terwijl de professional het balletje op de plek krijgt waar hij of zij dat wil. Het golfballetje is maar heel klein dus zoveel verschil zit er niet in waar het balletje geraakt wordt. Dit kleine verschil zorgt wel voor totaal verschillende uitkomsten.

Beide, zowel falen als slagen, komt niet door een eenmalige actie maar door systematisch handelen. Je kunt niet 100 dingen achter elkaar goed doen en 1 fout maken en daardoor compleet falen . Je kunt niet 100 dingen verkeert doen en 1 ding goed en daardoor compleet slagen. Het is het systematisch handelen wat iets veroorzaakt.

Door elke dag kleine stapjes vooruit te nemen zul je heel veel bereiken. Denk maar eens hoeveel dat oplevert in één jaar tijd als je elke dag een klein stapje neemt. Dit levert veel meer op dan 365 stappen vanaf nu.

Heel veel meer want over 20 stappen heb je al weer 20 stappen geleerd en neem je grotere stappen, en zo zet je een positief moment in werking dat maar blijft rollen. Het is net een sneeuwbal die aan het rollen gaat. De sneeuwbal wordt groter en groter en gaat harder en harder zonder er iets voor hoeven te doen.

Als je elke dag die stappen neemt zet je zelf een positief moment in werking en zal het naar verloop van tijd harder en harder gaan, maar door al je ervaring, kennis en wetenschap dat je volledig op jezelf kunt vertrouwen zal dit totaal in goede banen worden geleid.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?