arrow_drop_up arrow_drop_down

Don't die unhappy!

Weet al niet meer wanneer, maar ik las een keer “Don’t die unhappy”. Dus kwam bij mij gelijk de gedachte dat dát hetgeen is waar iedereen naar op zoek is -in alles wat we doen- naar geluk. Je wilt gewoon gelukkig zijn, jezelf prettig voelen.

Waarom eigenlijk? Lijkt me vrij logisch zal je misschien denken, wie wil er ongelukkig zijn. Klopt; maar heb je er w el eens bij stil gestaan dat dit gevoel van geluk je natuurlijke staat van zijn is.

Niemand wil ongelukkig zijn, maar stiekem zijn heel heel heel veel personen daar onbewust wel heel erg in geslaagd.

(Tip: als je een keer tijd hebt moet je eens de film ‘Hector and the search for happiness’ kijken – hele mooie film)hector and the search for happiness

Oké weer terug naar waar we waren. Waarom wil je iets hebben, iets zijn, ergens zijn, bij iemand zijn? Heel simpel. Je wilt iets om je beter te laten voelen. Om dat natuurlijke, ongecompliceerde gevoel naar voren te halen. Maar lekker in je vel zitten is niet afhankelijk van een situatie, van de omstandigheden, van waar je bent, bij wie je bent, wat je hebt.

Lekker in je vel zitten hangt af van één ding – van jou! Gelukkig zijn hangt af van jou.

Dat willen de meesten niet begrijpen. Omdat het te moeilijk is? Nee, omdat we op deze manier onbewust kunnen blijven mopperen, praten, en redenen bedenken waarom het nog niet is. Dat we een externe reden hebben waar we ons aan vast kunnen klampen, dus niet naar onszelf hoeven te kijken.

Lekker in je vel zitten – ongeacht de situatie is enorm belangrijk.

Je bent hier op deze aardkloot gemiddeld voor 70, 80, 90 jaar en dan is het wel lekker als jij al die jaren het leven kunt ervaren zoals het bedoeld is.

Zit je niet lekker in je vel, dan heb je dus heel veel last van lichamelijke spanningen die optreden in bepaalde situaties.

Als het in je eigen handen ligt omdat het van jou afhangt, is het misschien wel fijn voor jou dat je het omgekeerde gaat doen van wat je al waarschijnlijk heel je leven hebt gedaan. Heel je leven loop jij jezelf onbewust aan van alles en nog wat vast te klampen. Misschien is het nu wel eens fijn als je bewust datgene gaat loslaten waar jij jezelf niet prettig bij laat voelen.

Dat je zodoende weer steeds dichter bij jezelf komt te staan – dat voelt zo natuurlijk dat het vaak niet zo opvalt.

Voor de voet weg er wat aan doen, zodat je steeds lekkerder in je vel komt te zitten. Zodoende kom jij steeds lekkerder in je vel te zitten ongeacht de situatie.

Of je nu op je werk bent, bij een familie-uitje of in sociale kringen. Of dat je geconfronteerd wordt met een rekening die je niet kunt of wilt betalen, dat je lichamelijke klachten hebt, etc. Overal wordt je geconfronteerd met jezelf.

Wanneer je die confrontatie bemerkt, kun je er op dat moment wat aan doen om jezelf als individu prettiger te voelen in relatie tot de omstandigheden. Als je dat doet sta jij gemakkelijker in het moment en kan je ook eens bemerken hoe de situatie zich aanpast aan hoe jij je voelt.

Toen ik persoonlijk de logica begreep en de eenvoud van alles, kwam ik erachter dat ik degene was die mijn leven moeilijker maakte dan nodig. Dan is het een kwestie van aan de slag gaan en is er echt nog wel een weg te gaan. Maar elke weg afleggen gaat gewoon stapje voor stapje.

Je moet niets want je hebt een vrije wil, maar waarom zou jij het jezelf aandoen je leven moeilijker te maken dan nodig is, dat verdien je niet.

Het is niet moeilijker om lekkerder in je vel te zitten. Het kost juist minder moeite om lekkerder in je vel te zitten. Als je er even bij stilstaat is dat ook wel logisch want het kost veel minder energie, het is heel natuurlijk en relaxt.

Wanneer je lekker in je vel zit voel jij jezelf goed.

Je voelt je niet beter dan de ander maar ook niet minder!! Het moment is gewoon oké.

Comfortabel met wat en wie je bent? Comfortabel met waar je bent in je leven? Jezelf kunnen accepteren. De plussen en de minnen, het moment.

Onbewuste verlangens, behoeftes die ingewilligd moeten worden om jezelf beter te laten voelen vervagen. Worden ingevuld door de volheid van het moment en de ideeën die jij wilt creëren voor jezelf. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het mag, gewoon omdat het leuk is, gewoon omdat. Niet omdat je het nodig hebt.

Dat is zó fijn, als je lekker ‘s avonds op de bank zit en weer bemerkt hoe prettig de dag is verlopen, je weer een beetje lichamelijke spanning hebt verminderd.  Spanning waarmee jij jouw eigen kijk op het moment wat donkerder en negatiever inkleurde dan nodig was.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?