Page content

Faq

Deze audio-opname heb ik offline gehaald. Ook al was deze opname vrij veel beluisterd op YouTube, het was op dat moment een opname die onderdeel zou worden van een reeks podcasts die ik wekelijks zou plaatsen op YouTube. Ik ben hier ook mee bezig maar doe dit niet meer op die manier vanuit die insteek van vertellen. Misschien dat ik hem binnenkort weer online zet in een nieuwe opzet maar dat moet ik nog even bekijken.

Jazeker kan dat. Als je geen emails meer van mij wilt ontvangen, dan kun jij jezelf afmelden via de link onderaan een email die je van mij ontvangt. Open de email, scroll naar onderen en klik op de “unsubscribe” link die je daar ziet staan. Je gaat dan naar een pagina waar jij je je af kunt melden. Door je af te melden haalt het systeem jouw info uit de database en delete het al je gegevens die je op hebt gegeven om jezelf aan te melden. Het kan voorkomen dat er enkele dagen overheen gaan voordat je afmelding verwerkt is door het systeem. Mocht dit het geval, zijn laat het me even weten dan ga ik vanaf deze kant kijken wat er aan de hand is en wat er gedaan kan worden om het netjes op te lossen.

Ik ben deze website begonnen omdat ik voor mezelf ervaarde hoe eenvoudig het was om voor jezelf aan de slag te gaan om je leven een positieve wending te geven. Dat je dan nog aan de slag moet gaan voor jezelf is een tweede, maar wat je kunt doen en de manier waarop is uiterst eenvoudig. Toen ik me dat realiseerde was het eerste wat me te binnen schoot: “Wat zou het fijn zijn als iedereen dit dagelijks voor zichzelf zou doen.” Toen kwam er er allerlei ideeën die ik nu in de loop der tijd rustig aan ben gaan uitwerken. Daarom ben ik nu van het Nederlands alles aan het vertalen naar het Engels om daarna ook alles in andere talen te gaan vertalen, zoals het Spaans, Portugees, Duits, Frans, etc. Deze website gaat niet om wat ik te vertellen heb maar wat jij voor jezelf kunt doen. En daar wil ik de komende jaren zoveel mogelijk mensen mee bereiken die meer te weten willen komen over loslaten en daarmee aan de slag willen gaan.

Loslaten hoef je niet te leren. Loslaten, het blijft een kwestie van doen. Het doen maakt alles duidelijk. Je gaat nu zo op in gedachte door de emotie die eraan vastgeklampt hebt, dat je er maar vanuit gaat dat alles daadwerkelijk ook zo is. Want hoe zit alles in elkaar? Doordat je er maar gewoon vanuit gaat dat wat je voelt ook zo is neem je het aan als waar en blijf je op die frequentie van weerstand hangen. En houd je het levend voor jezelf. Je houd je gevangen in die muren van emoties en ziet ook niets anders. Ik heb het in een andere vraag ook al eens gezegd: Des te meer je het doet des te makkelijker het wordt, des te meer je het gaat doen, des te meer resultaat je ervaart. Het is een kwestie van willen. Wil je aan de slag? Dan kan het zijn dat er een enorme interne weerstand bij jou aanwezig is om het los te laten. Breng die adem omlaag. Ga er niet tegen lopen vechten. Breng je adem omlaag en breng een verandering aan in die automatische reactie van spanning die je nu telkens in jezelf triggert als jij ergens mee geconfronteerd wordt in een situatie of door er aan te denken.

Dat is helemaal niet erg. Ik las een keer een artikel waarin verteld werd dat uit onderzoek is gebleken dat mensen een aandachtspanne hebben van 10 minuten. Ze kunnen het wel langer volhouden, maar gemiddeld vinden personen het fijn om elke 10 minuten een bepaalde prikkel te hebben om uit de sleur van waar ze mee bezig zijn te ontwaken. Zet eens je timer op 10 minuten. Gaat deze af open je je ogen even, kijk even rustig een paar tellen rond, zet je timer weer aan op 10 minuten, sluit je ogen en gaat weer verder met loslaten. In die 10 minuten zul je al merken dat je soms afdwaalt en verzonken raakt in gedachte en sneller in slaap kan vallen. Uiteindelijk is het voor iedereen verschillend maar heb bemerkt dat dit voor mij bijzonder goed werkte.

Als je los gaat laten wil het natuurlijk niet zeggen dat je alles in één keer maar zo kunt laten zijn. Alles is met elkaar verbonden en sommige dingen zitten heel diep weg en diep verankerd. De hele dag heb je de mogelijkheid om voor jezelf hier wat aan te doen als je dat wilt. Ik heb ook dagelijks momenten dat ik reageer en tegelijkertijd bij mezelf denk: “Waarom reageer ik zo?” Komt er toch weer een gewoonte bovendrijven en daar adem ik dan eens doorheen. Eenvoudig en die automatische reactie is toch weer doorbroken. Er is geen bepaalde duur aan tijd dat het beste is. Maak er eens gewoon dagelijks wat tijd voor vrij. Pak eens elke dag twee keer tien minuten voor het slapen gaan. Maak er een gewoonte van, dan ga je het steeds meer doen op een ongeforceerde manier.

Ik heb het er wel telkens over maar loslaten is helemaal niet speciaal. Het is allemaal te simpel om waar te zijn. Wat ik het speciale vind is hoe moeilijk wij als mens het voor onszelf en anderen bewust en onbewust willen maken. “Dat is normaal, en zo is toch het leven” hoor ik vaak. Je mag er zo tegen aankijken maar kun je het ook eens gewoon laten zijn? Wat zie je dan? Zonder vooroordelen, zonder het in hokjes te stoppen of wat goed voor je is en wat slecht is voor het beeld dat je van jezelf overeind probeert te houden. Gewoon uittesten om zo voor jezelf te ervaren wat het speciale voor jou is aan het wel en niet loslaten.

Misschien in de toekomst wel maar op dit moment nog niet. Loslaten is een kwestie van doen, meer niet. Des te meer je het doet des te makkelijker het wordt, des te meer je het gaat doen, des te meer resultaat je ervaart. Mijn filosofie op dit moment is dat voor elk uur dat we samen praten je ook 50 minuten voor jezelf los had kunnen laten. Vanuit mijn standpunt bezien schiet je daar veel meer mee op op dit moment doordat je de meest waardevolle, directe, krachtige stappen voorwaarts maakt voor jezelf.

Ik was op vakantie en m’n zoon die was lekker aan het zwemmen met z’n vriendjes dus ik besloot om een wandelingetje te gaan maken. Ik was denk ik al een 20 – 25 minuten aan het wandelen toen ik ineens stopte en hardop tegen mezelf zei: “Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest.” Waarna ik er gelijk achteraan zei. “En ik zit nog steeds niet echt lekker in m’n vel” Ik voelde wel telkens dat ik steeds minder krampachtig werd maar toen realisseerde ik me echt pas hoeveel stappen ik voorwaarts had gezet voor mezelf. Ik stond daar even stil keek wat rond en er kwam echt een grote glimlach op m’n gezicht.

Ja natuurlijk kan dat. Je hebt de mogelijkheid om het programma drie maanden lang geheel te doorlopen. Mocht het programma niet de gewenste resultaten geven of mocht je op een andere manier niet blij zijn met je aankoop kun een volledige teruggave van je investering ontvangen. Email me even op bjorn@bjornbrands.com

Op dit moment is het alleen mogelijk om via Ideal of Paypal te betalen zodat er veilig betaald kan worden met je bankpas of creditcard. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om via Mr Cash te betalen voor onze Belgische vrienden.

Het programma is op dit moment alleen beschikbaar in het Nederlands. We hebben een Nederlandse website over Loslaten en we hebben op dit moment een Engelse website. Daarom zijn we nu druk bezig het gehele programma te vertalen naar het Engels. Zijn we daarmee klaar dan is het als eerste de bedoeling dat we de website in nog meer verschillende talen laten vertalen en opzetten om daarna te bekijken of dit ook wenselijk is voor het loslaatprogramma. Wanneer er meer duidelijk is zul je daar automatisch van op de hoogte worden gebracht en gehouden.

Als je alles gelezen hebt op de pagina kan het allemaal een beetje overweldigend lijken, maar wees niet ongerust. Loslaten is simpel, dus dit hele programma is ook uiterst simpel, to the point en eenvoudig om te doorlopen. Daarom geven we in het programma ook duidelijk aan wat te doen voor de dag. Doe niet meer. Mag wel maar is echt niet nodig. Dit programma is gemaakt voor personen die graag los willen laten (om wat voor persoonlijke reden dan ook) zodat dit ook dagelijks gedaan kan worden over een langere periode van enkele maanden. De beste resultaten zul je uit dit programma halen door gewoon met je volle overtuiging dagelijks aan de slag te gaan, datgene te doen wat aangegeven staat. Uiteindelijk bepaal niet ik maar jij. Wil je meer loslaten ben je daar natuurlijk geheel vrij in. Het belangrijkste is dat je jezelf niet voorbij galoppeert, stopt of stukken overslaat zodat het effect op de lange termijn weinig tot nihil is.

Het programma duurt in totaal 13 weken en bestaat uit 3 gedeeltes Deel1: Duurt één week waarin we samen gaan oefenen in het loslaten. Loslaten is een kwestie van doen en daar gaan we dus lekker samen mee aan de slag. Deel 2: Duurt 6 weken. In deze 6 weken ga je aan de slag met de inhoud van jouw persoonlijke Kadoosje. Je gaat dagelijks voor jezelf aan de slag met loslaten in het algemeen. Je gaat verschillende weken aan de slag met het loslaten van verschillende emoties. Je gaat je eigen vorderingen bijhouden. Je gaat dagelijks een kleine uitdaging aan voor jezelf Deel 3: Bestaat uit een online gedeelte dat ook weer 6 weken zal duren. Hier gaan we aan de slag met jouw persoonlijke reden om los te laten en wat je graag voor jezelf zou willen bewerkstelligen in de toekomst. Dit alles aan de hand van heel veel waardevolle info in tekst, korte oefeningen, je persoonlijke dagboek en waardevolle principes. Ik ben je reisleider de komende 13 weken. Het enige wat je hoeft te doen is in te stappen.

Met het ‘Kadoosje om Los te Laten-programma’ ga je aan de slag om je eigen innerlijke weerstand los te laten. Hierdoor creëer je als het ware meer ruimte om te zien doordat je jezelf niet meer zo laat opslokken in die gedachtewereld. Je laat spanning los waardoor je vrijer, opener, vrolijker, gezonder en gelukkiger in het leven staat en het steeds makkelijker wordt om het verleden te laten rusten en in het moment te genieten en te werken naar datgene Het speciale zit in het feit dat er totaal niets speciaals is dat je nog niet weet of moet leren. Het is gewoon een kwestie van doen, blijven doen en het vooral niet te moeilijk willen maken voor jezelf.