arrow_drop_up arrow_drop_down

Er zitten zoveel stoorzenders in je hoofd!

Er zitten zoveel gedachten in je hoofd waarmee jij jezelf tegenwerkt. Het lijkt wel één groot complot!

Het lijkt wel Cluedo. Wie heeft het waar en op welke manier gedaan. Dat is bij jou ook zo. Welke gedachten houden je op welke manier tegen? Met de gedachten waar jij de grootste spanning aan gekoppeld hebt houd jij jezelf tegen,

Je pakt toch de weg van de minste weerstand. Zit je in een situatie of doe je iets en dat triggert een bepaalde weerstand in jou, behoudt deze weerstand jou er vaak van te doen wat je wilt doen of op de manier te doen wat je wilt doen. Werkt niet echt bevorderlijk – voor jou!

Dan komt loslaten weer om de hoek kijken, het blootleggen van de oorzaak.

Niet door te gaan speuren en graven, maar gewoon door voor de voet weg lagen van jou eigen persoonlijke weerstand weg te halen. Deze komen aan het licht gedurende je dagelijkse bezigheden.

Als er zich een oncomfortabel gevoel waarneembeer is voor jou in jou, jij jezelf de juiste vraag stelt en zo op dat moment voor jezelf zo duidelijk mogelijk in kaart brengt wat de oorzaak van dat minder prettige gevoel is.

Soms gaan dingen ook heel langzaam in je leven. Lijkt het net alsof dingen niet naar je toe komen. Je gaat je druk maken waardoor het nog langzamer gaat. Wie werkt dus enorm tegen? Jij. Waarmee? Met de spanning in je lijf. Je bekijkt alles vanuit jezelf als individu.

Wat is voor jou als individu maatgevend? Hoe jij je voelt. Hoe jij tegen iets aankijkt.

Je wilt iets en van daaruit tref jij voor jezelf allerlei beren op de weg. Dat zijn jouw persoonlijke beren. Daar hoef je niet tegen te vechten of voor weg te rennen. Gewoon weer jezelf lekker laten ontspannen en begin bij de eerste beer die er op je pad komt. Ervaar je weerstand in een bepaald moment dan is dat het juiste moment om er iets mee te kunnen doen.

beren op de wegJe haalt een laagje spanning in je lichaam weg waardoor er minder spanning overblijft. Het gevoel veranderd waardoor je als individu anders tegen dingen aan gaat kijken. Met minder spanning dus prettiger en positiever.

Je hoeft niets – het mag. Wil je het niet, prima doe je het niet. Maar bemerk je dat jij jezelf soms minder prettig laat voelen als dat nodig is, kun je het toch eens gunnen om te doen. Dan doe je niet alleen jezelf een enorm plezier maar ook de wereld om je heen.

Vaak denk je dat wat je denkt ook de norm is. Want het is zo normaal in jouw belevingswereld. Het is niet de norm, alleen voor jou omdat jij daarvan overtuigd bent.

De enige manier van A naar Beter is stap voor stap.

Jij moet 20km reizen? De enigste manier om er te komen is te starten met de eerste km.

Jij zegt ergens moeite mee te hebben en wat heb je? Ergens moeite mee. Je zegt iets ongemakkelijk te vinden en wat is het voor jou? Ongemakkelijk! Dat is het niet voor iedereen.

Ga de uitdaging met jezelf aan. Natuurlijk is loslaten zo simpel als wat. Het kost alleen wel tijd.

Elke ego gedachte komt voort uit angst. Wanneer je genoeg hebt losgelaten dat je dat ziet, verandert je wereld bijzonder snel. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Het leven leert je het moment te respecteren, het leven te waarderen in alles. Van je teen als je deze stoot, je keel nadat je keelpijn hebt gehad. Geld als je in financiële nood zit. Je partner als deze er niet meer is. Een vriend(in) als deze even genoeg van je heeft. Werk als je in de ww zit. De zomer als het winter is, enz.

Je komt in dit leven in een lichaam erachter dat je dit lichaam niet bent. Het is een onderdeel van je. Niet de maatgevende factor.

Bepaal jij je emoties of bepalen de emoties jou?

Las laatst een vraag die Richard Branson zichzelf stelde in datgene dat hij ondernam: Doet dit er allemaal nog toe over vijf jaar?

Van elke jas die je uit doet door los te laten heb je heel je leven lang plezier van. Niet alleen jij maar ook de mensen om je heen, dit heeft een positief effect op alles.

Daarom moeten we vaak eerst onszelf tegenkomen voordat we zulke dingen realiseren. Voordat we in de gaten hebben hoe mooi de momenten zijn waar we niet meer van lijken te kunnen genieten. Van momenten dat we meer als een probleem zijn gaan zien dan als een mogelijkheid de volgende stap te zetten naar een leven dat we echt graag willen. Bewust worden van het leven.

Daar hoef je geen traumatische gebeurtenissen voor mee te maken. Waarom begin je nu niet om het voor jezelf te doen.

Ik las laatst deze mooi quote:

“Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn. “

Ik weet ook uit eigen ervaring dat de nood niet hoog is als alles z’n gangetje lijkt te gaan. Dat komt ook omdat je niet in de gaten hebt hoeveel beter jouw leven nog kan worden. Je ziet het niet voor jezelf. Je ziet alleen de wereld ingekleurd door je eigen overtuigingen.

De drempel van het loslaten is zo laag dat het ook leuk is om het eens een maand uit te testen. Dan hoef niemand je iets te vertellen of te leren. Je ervaart het zelf.

Waar je waarschijnlijk niet bij stilstaat over loslaten; loslaten probeer je nu ook al de hele dag te doen, maar dan heel indirect en daardoor niet blijvend. De hele dag door ben je bezig spanning te verminderen. In alles wat je doet pak je altijd de weg van de minste weerstand voor JOU. Niet voor de massa, niet voor iedereen, maar voor JOU.

De hele dag door pak je dus de weg die voor JOU de minste spanning geeft.

Je doet iets en dat geeft als resultaat een andere spanning in je lichaam. Je ontwijkt een confrontatie met iets of iemand en dat geeft als resultaat een andere spanning in je lichaam. Een spanning waarmee jij voor jou zegt dat het op dat moment prettiger is.

Zodoende wordt je er tijdelijk niet meer mee geconfronteerd en dat is fijn, maar dat wil niet zeggen dat die spanning er niet meer is.

Als je loslaat ga je bewust spanning in je lichaam verminderen. Nu niet via een omweg maar heel direct door jezelf bewust te maken van het feit dat JIJ jezelf minder prettig laat voelen als dat nodig is.

Waardoor komt dat? Door al die onbewuste complotten van overtuigingen en ideeën waar jij door de jaren heen klakkeloos van uit bent gegaan als dat het zo is. Maar dat is het niet.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?