arrow_drop_up arrow_drop_down

Ego loslaten - 90% van jouw gedachten zijn onbewust

We hebben heel veel gedachten en al deze gedachten houden verband met één iets, namelijk ons ego. Het is dus ons ego dat ons beperkt in onze vrijheid. Willen wij dus compleet vrij zijn dan moeten wij ons ego loslaten. Laat jij jouw ego los dan laat je jouw gedachten los.

Onderzoek dit maar eens voor jezelf, want elke gedachte beperkt jouw vrijheid. Wanneer jij niet denkt dan ben jij vrij en is alles om je heen wat het is – nog goed nog slecht.

Als je vrij bent van gedachten handel je volledig op intuïtie dus volledig op gevoel. Daarom is het vaak ook makkelijk om voor een ander te praten want het heeft geen invloed op jouw ego.

Kijk ook maar eens naar sporters. Als sporters gaan denken gaat het mis. Als de druk bij sporters te hoog wordt gaan ze denken en komt er zo’n spanning op het lichaam dat ze niet meer vrij zijn en gaat er in één keer van alles mis.

Het probleem is dus het loslaten van dit ego en al die gedachten. 90% van jouw gedachten zijn onbewuste gedachten. Onbewuste gedachten zijn gedachte die de hele dag aanwezig zijn maar waar jij geen zin in hebt om naar te kijken en ze dus naar achter hebt geschoven zodat ze volledig op de automatische piloot hun werk doen.

Wanneer een gedachte onbewust is, is het moeilijk om het los te laten want je weet niet wat het is dat jou tegenhoudt. Je moet dus de gedachte bewust maken zodat je ziet wat je denkt waarna je de gedachte automatisch loslaat, want vaak slaat het helemaal nergens op dat je dat denkt alleen had je het zelf nooit in de gaten dat je dat dacht.

Wanneer je in een situatie terecht komt waardoor je zo’n raar gevoel krijgt en negatieve emoties ervaart gebeurt dit onbewust en kun je het niet verklaren. Wat ik jou als tip wil geven is dat je jezelf dan de volgende vraag stelt:”Wat eist mijn ego op dit moment van mij?” Je zult zien dat als je het antwoord krijgt je ernaar kijkt en gelijk denkt: “Het slaat helemaal nergens op dat ik dit denk,” waardoor je de gedachte direct loslaat.

Je laat de gedachte los waardoor de last, van die grote zak met onbewuste gedachte die jij de hele dag op je rug meedraagt, een stukje lichter wordt.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?