Page content

Betekenis van ‘Verkeerd Begrepen’ worden

Betekenis van ‘Verkeerd Begrepen’ worden

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Waarom is het dat we zo graag niet verkeerd begrepen willen worden. We willen toch graag dat anderen op een bepaalde manier over ons denken of naar ons kijken zoals we naar onszelf kijken of graag onszelf zouden willen zien.

Johann Wolfgang von Goethe zei eens:

“Niemand zou veel in gezelschappen spreken, als hij zich bewust was, hoe vaak hij de anderen verkeerd begrijpt.”

Misschien helpt het om te weten maar niemand kan jou ooit helemaal op de juiste manier interpreteren, want iedereen denkt op een andere manier.

Als er iemand zou zijn die precies hetzelfde dacht en voelde zoals jij doet, dan zou die persoon jou nooit verkeerd interpreteren.

Iedereen kleurt toch zijn of haar kijk op de wereld op z’n eigen manier in. Mensen creëren toch wel een mening over je gebaseerd op hun achtergrond en hun kijk op de gebeurtenissen uit hun leven.

Hun kijk op de wereld is hoe ze de wereld benaderen. Klopt die kijk? Voor hun wel, net zoals jouw kijk voor jou op dit moment sluitend is. Zou jij het anders willen uitleggen dan strookt dat niet met hun kijk op jou en de wereld en zullen ze onbewust jouw woorden anders interpreteren als jij zou willen.

Het maakt je vrij machteloos.

Hoe je ook bezien of begrepen wilt worden de kijk van anderen zal toch nooit hetzelfde zijn als jij graag zou willen. Laat het los en laat anderen jou zien zoals zij jou graag willen zien. Daar kun je toch niets aan veranderen. Hoe harder je probeert des te gefrustreerder je wordt en krampachtiger je gaat handelen.

Wij interpreteren de wereld verkeerd en zeggen vervolgens dat ze ons niet begrijpt. – Rabindranath Tagore

Wanneer je ophoudt met het proberen op te houden van een bepaald beeld hoe jij graag wilt dat de wereld jou beziet, des te makkelijker, vrijer en natuurlijker jij zult opereren en des te meer anderen jou gaan zien zoals je echt bent.

Mensen zijn veel minder met je bezig dan jij denkt. Dat komt omdat de meeste mensen de hele dag met zichzelf bezig zijn.

Je maakt een grap en die wordt totaal verkeerd opgepakt, of dat idee heb je. Wat nu? Helemaal niets, laat het eens zijn. Adem door dat gevoel heen.

Zo kan er toch bij veel dingen die je doet de angst ontstaan verkeerd geïnterpreteerd te worden. Die angst werkt dan weer heel beklemmend waardoor je anders gaat doen dan je bent waardoor je helemaal gaat verduidelijken dat je zo niet bent.

Degene die het negatief opvatten hebben hun eigen achtergrond van waaruit ze die conclusie maken en degene die er doorheen prikken ook.

De zetel der kennis ligt in het hoofd, die van de wijsheid in het hart. Wij kunnen zeker zijn verkeerd te oordelen, indien wij niet op de juiste wijze voelen. -William Hazlitt

 

    Comment Section

    0 reacties op “Betekenis van ‘Verkeerd Begrepen’ worden

    Plaats een reactie


    *