Page content

Betekenis van Twijfel

Betekenis van Twijfel

Emotie: Twijfel

Wanneer je twijfelt kun je niet kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Je bent niet constructief aan het denken. Je bent aan het piekeren en blijft op die frequentie hangen waardoor je nog meer mogelijkheden creëert en over de mogelijkheden die er zijn tot in den treuren gaat lopen malen. Je verlamt jezelf steeds meer en meer waardoor je helemaal vastloopt.

“Eén van de bijwerkingen van twijfel is dat het ook meer twijfel creëert.”

Wat nu als je de verkeerde keuze maakt? Dat is de reden van twijfel, bang zijn om de verkeerde keuze te maken en die angst die verlamt waardoor je geen keuze durft te maken.

Je ziet vaak in relaties dat de één beslist waardoor deze de twijfelaar nodig heeft om zich beter te voelen door te kunnen beslissen en de twijfelaar zich veiliger voelt omdat men niet hoeft te beslissen en zich niet in een ongemakkelijke situatie manoeuvreert.

Dient de situatie zich wel voor voor de twijfelaar, is de oplossing vaak een telefoontje verwijderd van een beslissing en dat geeft rust. Als dat prettig voelt moet men dat vooral doen. Wanneer je bij jezelf denkt dat het prima is wanneer een ander beslist maar het net zo prima is als je zelf moet beslissen is het wel fijn als je gevoel daar ook in één lijn mee staat.

Anders wordt dit ook weer een kwelling voor jezelf dat alleen maar erger wordt totdat je iemand in je leven hebt die die taak weer van je over kan nemen. We kennen allemaal wel een persoon die geen beslissingen kunnen, willen nemen. Dat is jammer want is totaal niet nodig.

Mensen met te veel twijfel zijn bang voor de negatieve gevolgen van hun keuze. Remco Jonckers

Door meer te denken los je niets op. De twijfel wordt alleen maar groter. Want je denkt op het niveau van het “probleem”. Het is niet dat rationeel denken de logica terugbrengt. Je zit met dat gevoel in je buik waardoor je geen knopen doorhakt.

Door beter te luisteren naar je gevoel ontdek je wat je echt wilt. Dan weet je direct welke keuze bij je past op dat moment. Dan is de keuze die je op dat moment maakt altijd de juiste voor jou. Dat is die nu ook alleen heb je dat niet altijd zo in de gaten.

Alles staat met elkaar in verbinding. Het loslaten van spanning betreffende het ene werkt ook weer positief door in het andere. Meer zelfvertrouwen, hoef je minder te twijfelen, ben je minder snel jaloers, ken je minder angst etc.

Daarom zitten er ook altijd retourmogelijkheden op producten die je koopt. Om zoveel mogelijk twijfel en angst om de verkeerde keuze te maken bij een koper weg te nemen.

Hoe groter het vertrouwen in jezelf, hoe makkelijk het is keuzes te maken. Mocht de keuze anders uitpakken dan je dacht maakt dat niet zoveel uit. Zelfvertrouwen is weten dat je wel een oplossing vindt. Wat er ook gebeurt.

Twijfel is het voorportaal waar alle mensen doorheen moeten voor ze de tempel van wijsheid kunnen betreden. Charles Caleb Colton.

Ervaar de twijfel, zie wat het is. Niets anders dan een bepaald lichamelijk spanningsveld in jou, dat voel je en daar wil je van af. Het resultaat van je keuze neemt de twijfel niet weg, jij neemt jouw twijfel wel. Wanneer jij loslaat laat je spanning los en houd twijfel beetje bij beetje op te bestaan.

    Comment Section

    0 reacties op “Betekenis van Twijfel

    Plaats een reactie


    *