Page content

Betekenis van Machteloos

Betekenis van Machteloos

Wat is dan dat machteloze gevoel? Wat betekent de emotie: Machteloos?  Het is toch de gedachte en gevoel dat je de kracht mist, hulpeloos bent, ineffectief en gebrek aan enige vorm van autoriteit mist.

Het idee: “Ik ben machteloos omdat ik niet het gevoel heb nog invloed op de situatie te hebben” Momenten waar het voelde dat je afhankelijk was van anderen voor een specifiek resultaat.

Was de uitkomst dan niet wat je wilde dan ligt de reden waarom 99 van de 100 keer aan iemand anders of de omstandigheden, anders voelde jij je ook niet onmachtig.

Wanneer we onszelf onmachtig voelen willen we dus absoluut niet het idee wekken dat we wel de macht hebben. De argumenten waarom we het zo voelen zijn voor ons heel geloofwaardig.
Jij laat jezelf zo voelen. Jij laat jezelf machteloos voelen.

Je voelt jezelf machteloos in sommige momenten omdat je de overtuiging voor jezelf ophoudt dat iets of iemand anders meer invloed heeft over het eindresultaat.

Ga lekker graven en laat dat machteloze gevoel en de corresponderende overtuigingen lekker los en ervaar meer innerlijke rust, een verandering in je kijk op de wereld en daardoor ook de alledaagse positievere resultaten van de acties die je onderneemt.

Dit artikel las ik een keer op oprah.com.

 

Stop met het weggeven van jouw macht en kracht.

Machteloos wordt je niet door één dramatische gebeurtenis. Het is een proces en voor de meeste is dit proces zo geleidelijk dat ze het zelf niet in de gaten hebben.

Ze zijn meer dan gewillig zelfs om de leiding over hun leven tot een bepaalde graad over te dragen. Waarom? Het meelopen lijkt een makkelijke manier om populair en beschermd te zijn en geaccepteerd te worden.

Ze geven hun macht weg door andere mensen te pleasen om ergens bij te horen. Het kan ook komen door de mening van anderen over te nemen. Of door iemand die een meer natuurlijke kracht uitstraalt de leiding te laten nemen over je leven.

Het kan vaak goed lijken om te doen, jezelf rustig en op de achtergrond houden. De meningen van anderen delen, alleen voor je kinderen te leven of een overheersende partner je leven op een botte manier te laten bepalen om maar de vrede te bewaren.

In grote en kleine mate bepalen deze beslissingen je vorm van eigenwaarde en zonder eigenwaarde kun je jezelf niet verlossen van dat machteloze gevoel.

 

Je kunt aan de slag gaan om dat gevoel van machteloosheid los te laten. Om dat neerwaartse spiraal te doorbreken is het belangrijk om weer naar jezelf te gaan kijken. Niet oordelen, gewoon observeren.

Dan doe je daarna hetzelfde als toen dat machteloze gevoel er nog was alleen op een andere frequentie. Vraag jezelf eens: Wie heeft dit gevoel gecreëerd? Je zult zien dat je altijd weer bij jezelf uitkomt als antwoord.

    Comment Section

    0 reacties op “Betekenis van Machteloos

    Plaats een reactie


    *