Page content

Betekenis van Genegeerd voelen.

Betekenis van Genegeerd voelen.

We hebben ons allemaal wel eens onzichtbaar of genegeerd gevoelt. Dat we gezien wilden worden maar niet opvielen maar ook andersom dat je juist niet gezien wilde worden.

Weet je, jij bent net zo goede tovenaar als het verhaal hier onder van CJ Stone. Waar laat jij jezelf mee onzichtbaar voelen?

De titel van het verhaal luid:

”Wat de tovenaarsleerling echt leerde”

Er was eens een beroemde tovenaar in een tijd waar het uitoefenen van tovenarij verboden was. En dat de soldaten in het land de opdracht hadden om de tovenaars uit te roeien.

Deze beroemde toveraar leefde aan de rand van een klein dorpje in een geïsoleerde uithoek van het land. In andere woorden, hij was vrij om zijn tovenarij te beoefenen, ondanks het feit dat het illegaal was. De soldaten kwamen zelden of nooit langs en als ze dit wel deden was het vaak omdat ze op doorreis waren.

Mensen kwamen van heinde en verre naar de tovenaar voor hulp en advies en om door hem genezen te worden. Hij was een witte tovenaar wat inhield dat hij zijn spreuken en magie alleen gebruikte ten behoeve van de mensen en nooit voor persoonlijk gewin.

Hij droeg een mantel van lapjes die aan elkaar genaaid waren, liep rond met z’n staf en overal waar hij ging had hij zijn spreukenboek bij zich onder zijn arm.

Hij was ook beroemd omdat hij een hele geheime spreuk kende met de naam: “Hoe onzichtbaar te worden.” Er werd gefluisterd dat echt alleen de hele grote of allerbeste tovenaars deze spreuk kende.

Op een dag staat er een jongeman van een nabij gelegen dorpje voor z’n deur en vertelde hem de geheime spreuk te willen leren. Hij wilde graag leren om onzichtbaar te worden.

De tovenaar begon te lachen en zei: “Dat is inderdaad een hele krachtige spreuk, daar gaan vele jaren van trainen en oefenen aan vooraf en hard werk om die onder de knie te krijgen. Eerst moet je mijn leerling worden en alleen wanneer ik het gevoel heb dat de tijd daar is zal ik je leren om onzichtbaar te worden.

De jongeman stemde hiermee in en werd een tovenaarsleerling.

Jaren gingen voorbij. De jongeman leerde vele moeilijke spreuken. Hij leerde om de lucht te lezen en de diepe krachten die aan het werk zijn te begrijpen. Hij leerde naar bomen te luisteren en naar de vogels, naar alle wilde dieren in het bos.

Hij leerde om eenzame mensen liefde te brengen en ongelukkige mensen gelukkig te maken. Hij leerde spreuken uit te spreken die regen brachten, de vloek van ziekte op te heffen.

Hij werd een tovenaar op zijn eigen manier. Hij verdiende het recht om de tovenaarsmantel te dragen, met de staf te lopen en z’n eigen boek met spreuken onder zijn arm mee te nemen. Ondanks dit alles had zijn meester hem nog steeds niet de allergrootste spreuk van allemaal geleerd: “Hoe word ik onzichtbaar.”

Door de jaren heen werd hij moe van het vragen naar deze spreuk. Altijd als hij er weer naar vroeg antwoordde de meester met een grote glimlach op zijn gezicht: “Als de tijd rijp is.”

De jongeman gaf het op. Hij begon te vermoeden dat zo’n spreuk er helemaal niet was, dat het misschien een soort truck was, een middel om jonge mensen aan te trekken tot de kunst van tovenarij, zodat nieuwe personen de geheimen van magie konden leren.

Tot op een dag, vele jaren later, ze samen over de weg liepen en in de verte een groep soldaten hen tegemoet gemarcheerd kwamen.

Snel zei de tovenaar tegen zijn leerling, het is nu de tijd voor ons om onzichtbaar te worden. Hij deed zijn mantel af, vouwde hem op en verstopte hem in een greppel langs de weg, tezamen met z’n staf en zijn boek, zijn leerling aansporend snel hetzelfde te doen.

Minuten later kwamen de soldaten langs gemarcheerd, hun zware uitrusting ratelend en rammelend terwijl men lans sjokte in harmonie. De tovenaar en zijn leerling begroette de soldaten die langs marcheerde en hun amper een blik gunde. Ze hadden het veel te druk met marcheren.

Toen de soldaten eenmaal uit het oog verdwenen waren, keek de tovenaar zijn leerling aan en zei: “Nou, zo word je dus onzichtbaar.”

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Vaak zijn de simpelste dingen het meest magische van allemaal. Hoe simpel kan het zijn. Dat is ook zo voor jou met alles wat je doet en ervaart. Het is zo simpel maar je hebt het niet in de gaten.

Je wordt onzichtbaar als jij dat wilt. Dat is niet zo moeilijk om te doen.

Maar waarmee? Daar gaan we vandaag eens naar kijken of we daar achter kunnen komen voor onszelf.

Gewoon door ernaar te kijken. Ga nu niet zoals in het verhaal van de tovenaarsleerling wachten op het ultieme wonder. Dit moment is het wonder, daar hoef je niet op te wachten, dat is er al alleen zie jij het misschien niet bewust.

Iemand vertelde eens tegen me toen ze met dit gevoel aan de slag ging, dat ze aan het loslaten was, maar dat bepaalde personen haar nog steeds negeerden.

Waarom is dat denk je? Ze willen gewoon niet luisteren. Waarom willen ze niet luisteren? Ze zijn druk met andere dingen bezig en kennen me ook helemaal niet. Maar dan negeren ze je ook niet. We vinden de redenen vaak te simpel en denken dat dat het dan niet is, maar die reden is het wel. Met zulke simpele redenen maak jij het zo moeilijk voor jezelf.

Je wilt iets en in alles wat je wilt wil je duidelijkheid, je wilt bevestiging. Liefst alleen positief natuurlijk, want je wilt iets. Als er dan een negatieve reactie volgt staat dat niet in één lijn met wat we zeggen bewust te willen en hebben we weer een goede nieuwe reden om ons boos, teleurgesteld, onmachtig of wat dan ook te voelen. Als er geen reactie komt is er die onzekerheid waarmee we ons genegeerd kunnen voelen.

Wanneer we aanhoudend blijven negeren waar we niet mee in één lijn staan (onszelf) zullen anderen dat ook doen. Daar kun je vandaag al mee beginnen om daar een stokje voor te steken zodat je zichtbaar wordt voor jezelf en zichtbaar voor anderen. Dat kan door bewust voor de voet weg te negatieve overtuigingen over jezelf los te laten.

Iedereen heeft een onzichtbaar bordje om z’n nek hangen met de woorden: “Laat mij belangrijk zijn” Vergeet deze boodschap nooit wanneer je met anderen werkt. – Mary Kay Ash

 

    Comment Section

    0 reacties op “Betekenis van Genegeerd voelen.

    Plaats een reactie


    *