Page content

Betekenis van Boos zijn

Betekenis van Boos zijn

Emotie: Boos

Frustratie en irritatie zijn vaak de voorgangers die overslaan in boos zijn.

De frustratie en irritatie zijn eigenlijk het boos worden, vooral de irritatie. Boosheid is het al zijn.

Boos zijn zit weer op een lagere frequentie als geïrriteerd of gefrustreerd zijn en dat is ook wel logisch want je bouwt meer spanning op in je lichaam en die boosheid wil je dan weer uitten om van die spanning af te komen.

Je wordt toch vaak boos omdat dingen niet gaan zoals je wilt, je zelf niet doet wat je moet doen of anderen niet doen wat ze zouden moeten doen in jouw ogen.

Stel je geeft jezelf of iemand anders een lekkere uitbrander. Is dan alles weer goed?

Nee het werkt door in alles. Degene tegen wie je boos bent interpreteert dat ook weer op zijn of haar manier, vanuit hem of haar achtergrond. Nemen dat ook weer mee in hun kijk in het volgende moment en in hun kijk op jou. Jij neemt het weer mee want je wilt boos zijn dus kleur je dingen in dat moment veel negatiever in als dat je het is.

Misschien heb je het al een tijd ingehouden en wat gebeurt er dan? Je ontploft en in één keer komt alles eruit. Dan wordt het moment veel heftiger als dat beetje irritatie of frustratie dat het in werking stelde.

Door die spanning doe je ook in één keer boos tegen je partner, kinderen, ouders, vrienden, broers/zussen – degene dicht bij je. Je bent in één keer prikkelbaar en dat komt er vaak uit tegen de personen die dicht bij je staan. Daar voel jij je comfortabel bij waardoor er geen angst is om het te uitten.

Doordat je dan boos doet tegen iemand anders creëer je ook weer nieuwe verankeringen voor jezelf waardoor je misschien jezelf de volgende keer weer schaamt voor wat je zei of deed toen je boos was.

Daar heb je verder niet direct last van totdat je die persoon weer ziet, zijn of haar naam wordt genoemd of wanneer je zelf weer die persoon voor de geest haalt. Dat moment is weer een basis voor het volgende moment dat je er last van gaat hebben.

Die spanning wordt toch gezien doordat je gevaar ziet. Iets wat het ego op een negatieve manier kan aantasten en dat wil je niet. Niet jouw ego, die is veel te belangrijk.

Er zijn tal van manieren hoe iemand met zijn boosheid omgaat of uit. Ligt aan je opvoeding, omgeving waar je in bent groot gebracht, leidinggevenden om je heen, vrienden en vriendinnen, etc.

Jij veroorzaakt die spanning. Je wordt dus nooit boos op iemand. Iemand, iets of een situatie triggert gewoon een bepaalde frequentie bij je. Wat doe jij ermee?

Door te ontkennen en te rechtvaardigen is een manier om de confrontatie met jezelf uit te stellen. Je wordt dan vaak nog bozer want je blijft jezelf voeden en belasten met spanning.

Wanneer je het hebt losgelaten kun je nog wel boos doen maar bent het niet. Je kunt het doen om een punt wat duidelijker te maken. Maar het is niet iets persoonlijks voor jou.

    Comment Section

    0 reacties op “Betekenis van Boos zijn

    Plaats een reactie


    *