Page content

Betekenis van Bezorgd

Betekenis van Bezorgd

Emotie: Bezorgd

Wanneer je bezorgd bent ben je constant gefocust op: “wat er toch allemaal voor negatiefs kan gebeuren”

Als jij je nu genoeg zorgen maakt door te piekeren over wat er allemaal kan gebeuren zal dat er dan voor zorgen dat negatieve dingen niet zullen gebeuren? Nee niet echt, maar dat gevoel dat er iets zou kunnen gebeuren voelt veel belangrijker voor jou.

Daar ligt jouw focus op dus als het niet gebeurt heb je voor jezelf mazzel gehad.

Bezorgdheid maakt morgen niet vrij van zorgen. Het neemt de kracht weg van vandaag.” Corrie ten Boom

Stel nu dat er iets op je pad komt want je niet graag ziet, wanneer zul je dan beter in staat zijn om dit moment te handelen? Wanneer je bezorgd bent of wanneer je gewoon normaal lekker in je vel zit.

Je kleurt beelden die zouden kunnen gebeuren toch echt heel donker, muf en verontrustend in. Dat is wat je zegt te willen zien. Want “wat nu als ik het niet denk maar het gebeurt wel?”

Daarom wil jij jezelf bezorgd maken. Die onzekerheid zorgt daarvoor d.m.v. allerlei hele overtuigende redenen dat je zorgen maken beter werkt.

Wil natuurlijk niet zeggen dat als jij je zorgen maakt je niets doet. Misschien neem je die volgende stap wel maar daar zit zo weinig zelfvertrouwen achter dat de uitkomst uit bezorgdheid jouw realiteit wordt. Als jij al zegt er geen vertrouwen in te hebben, wat verwacht je dan van anderen?

Bijvoorbeeld ouders hebben ook een bepaalde bezorgdheid over hun kind. Als er maar niets met hem of haar gebeurt. Als ze jong zijn ben je anders bezorgd als wanneer ze steeds meer op eigen benen komen te staan in hun tienerjaren. Ze mogen wat later thuiskomen en dan is er voor velen toch weer die geruststelling als de achterdeur opengaat.

Mag jij je zo voelen? Natuurlijk, maar wat wil je? Maakt het zien van beren overal op de weg het leven mooier, beter, prettiger? Wat voor invloed heeft die bezorgdheid / angst op de kinderen. Hoe werkt dat weer door en nemen ze onbewust mee de deur uit. Het is jouw angst die je over wilt brengen op..

Test het eens gewoon uit voor jezelf. Met de resultaten geef jij jezelf een antwoord.

Ik las nog een leuke mop de andere dag. De mop had de titel: Maak je geen zorgen!

Een man vlucht door de gang van het ziekenhuis als een zuster hem tegenhoudt en zegt: ”Meneer, doe eens rustig, wat is er aan de hand?”

Hij zegt: “Ik hoorde m’n verpleegster zeggen; “het is een hele eenvoudige operatie, maak je geen zorgen, ik ben er zeker van dat het wel goed komt.”

“Ze was u alleen maar gerust aan het stellen, wat is daar zo eng aan? Ze praatte niet tegen mij, ze was tegen de arts aan het praten.”

Als een probleem op te lossen is, als een situatie zo is dat je er iets aan kunt doen, is er geen reden om je zorgen te maken. Kun je het niet oplossen helpt zorgen maken je ook niet. Er zit totaal geen voordeel in jezelf zorgen maken.” Dalai Lama

    Comment Section

    0 reacties op “Betekenis van Bezorgd

    Plaats een reactie


    *