Page content

Betekenis van Afgewezen voelen

Betekenis van Afgewezen voelen

Wat betekent het om afgewezen te worden, dat afgekeurde, geweigerde gevoel.

Afgewezen voelen is een gevoel dat je ervaart wanneer anderen weigeren jou te accepteren of dat je het idee hebt dat anderen of een bepaald iemand niet van je houdt.

Wikipedia zegt het volgende over afgewezen worden:

Een persoon kan door een individu afgewezen worden maar ook door een hele groep mensen. Afgewezen worden kan op een actieve manier door pesten maar ook bijvoorbeeld door plagen maar ook op een passieve manier door genegeerd te worden of doordat iemand als het ware ‘dood gezwegen wordt.’

We zijn allemaal sociale wezens die contact zoeken met anderen en als we dan voelen als mensen ons negeren, laten we onszelf ongewild voelen of aannemen dat we niet bestaan. Dat we er niet toe doen of meetellen.

Elke vorm van afgewezen worden – maakt niet uit of het in de liefde is, in je werk, vrienden of wat dan ook – zou niet het verschil hoeven te maken in hoe gelukkig je bent of hoe lekker je in je vel zit.

Een afwijzing is niets meer dan een noodzakelijke stap in het streven naar succes –  Bo Bennett

Als we ons afgewezen voelen blijven we maar op die frequentie van denken hangen waarin het voelt alsof we toch lijden. Die weerstand die je van binnen creëert brengt een spanning met zich mee die echt niet al te prettig is zullen we maar zeggen.

Het is gezond om dat afgewezen gevoel dat je verankerd hebt los te laten. Ga er niet tegen in, des te meer je er tegen in gaat des te meer je het in leven houdt. Accepteer dat jij degene bent die het voor jezelf zo opgeslagen hebt, dat jij het doet en je hier van bewust wordt als zo’n situatie zich voordoet.

Jij bent dus ook de enige die het voor jezelf kan veranderen. Je bent zoveel meer waard dan dit gevoel. Laat het los en mooie nieuwe momenten en personen zullen zich aandienen.

Wil je graag even in het kort het verhaal van Colonel Sanders vertellen. Colonel Sanders is de oprichter van KFC – Kentucky Fried Chicken. Hij begon hiermee pas mee toen hij 65 jaar oud was.

Toen hij 65 werd kreeg hij zijn AOW uitgekeerd voor de maand en zag dat het maar $105 was. Ook al was hij behoorlijk pissig, want hij had hier nou z’n hele leven voor gewerkt, hij begon niet te klagen maar ging er iets aan doen.

Hij had een recept voor gebakken kip en dacht dat restauranteigenaren wel interesse zouden hebben om dat recept te gebruiken en dat hij dan een percentage van elk verkocht kipgerecht zou krijgen.

Hij begon aan z’n missie en reed het hele land door. Bij elk restaurant aankloppend om uit te leggen waarvoor hij kwam om daarna z’n kip te bereiden om het recept te laten proeven.

Weet je hoe vaak restauranteigenaren zijn voorstel afwezen voordat hij z’n eerste “ja” kreeg te horen? 1009 keer. 1009 keer waren restauranteigenaren niet geïnteresseerd en werd hij afgewezen. Deze man heeft gewoon enkele jaren in z’n auto gewoond.

Onthoud dat het soms niet krijgen wat je wilt het bijzonder mooie toeval van geluk is.” ~Dalai Lama

Comment Section

0 reacties op “Betekenis van Afgewezen voelen

Plaats een reactie


*