Page content

Betekenis van Onzeker zijn

Betekenis van Onzeker zijn

Emotie: Onzekerheid

We hebben allemaal onze onzekerheden. Welke zitten je echt hinderlijk in de weg? Als onzekerheid jou op bepaalde momenten anders laat handelen dan hoe je onder normale omstandigheden zou handelen is het fijn dat je er wat aan kunt doen.

Wanneer je onzeker bent ben je het tegenovergestelde van zeker en heel erg kwetsbaar. Een onzeker iemand is makkelijk te beïnvloeden door de mening, kijk en ideeën van anderen of omstandigheden, want daar hangt zijn zekerheid van af.

Een laag zelfvertrouwen is alsof je door het leven rijdt met je handrem er op – Maxwell Maltz

Je blijft dan altijd onzeker want zelfs de mensen die op een bepaald moment in tijd jou zeker hebben laten voelen kunnen van gedachten veranderen, omstandigheden kunnen veranderen.

Een zeker persoon is niet zo snel van slag door externe factoren. Vertrouwt op zichzelf, op z’n gevoel omdat er geen inwendige weerstand is die hem of haar anders vertelt.

Je bent geen slachtoffer en je bent niet gedoemd om voor altijd zo te blijven. Je laat datgene los waarmee jij je onzeker laat voelen.

Hier een oefening die is bedoeld om je eigen lichaamshouding zo te veranderen dat het een positieve invloed zal hebben op de manier waarop mensen op je reageren, maar ook op je eigen gevoel.

Door de juiste houding aan te nemen is het makkelijker om contact te maken met anderen en kom je veel zelfverzekerder over, waardoor jij jezelf ook veel prettiger laat voelen en in staat bent op een positievere manier de situatie te benaderen.

Hoe jij jezelf voelt bij onzekerheid komt niet toevallig uit de lucht gevallen. Dit is een jarenlang proces van jezelf vastklampen, op een bepaalde manier, aan gedachtes.

Mocht je dus jezelf onzeker voelen, maar ook bijvoorbeeld bedroefd, angstig, boos, gefrustreerd, etc., dan kun jij jezelf helpen door op eenvoudige wijze je lichaamshouding te veranderen.

Wanneer jij je ongemakkelijk voelt in bepaalde situaties. Wanneer een onzeker, angstig gevoel de overhand lijkt te nemen, waardoor het moeilijk wordt om contact te maken of datgene te doen wat er van je verwacht wordt, of wat jij van jezelf verwacht, kun je de volgende houding aannemen:

• Hoofd omhoog • Kijk om je heen • Kin iets omhoog • Borst naar voren • Neem grotere passen • Breng een lach op je gezicht

Dat is alles. Test de houding eens uit voor jezelf. Vergeet de lach niet anders kan het weer arrogant overkomen.

Danielle Dax zei eens: Ik vind het apart de manier waarop mensen graag personen als helden op een voetstuk plaatst om ze er tegelijkertijd weer van af te knikkeren. Het is een beetje een massa onzekerheid waardoor mensen iets willen om tegen op te kijken, zich veel prettiger laten voelen, en tegelijkertijd het willen vernietigen of kapot willen maken omdat het hen weer onzeker laat voelen.

Het kwaadspreken is een vorm van zelfwantrouwen en een gevolg van innerlijke onzekerheid. Door de fouten van anderen te laken, zoekt men de afwezigheid ervan bij zichzelf te bevestigen. – Godfried Boman

    Comment Section

    0 reacties op “Betekenis van Onzeker zijn

    Plaats een reactie


    *